Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın

Kentsel Dönüşümde Yenilikçi Ürünler Teşvik Edilmeli

İnşaat malzemesi sanayicilerinin çatı derneği Türkiye İMSAD'ın 'İnşaat Malzemesi Sektöründe Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde Yenilikçilik ve Ar-ge' raporu çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Rapora göre, kentsel dönüşüme ilişkin belirsizlikler ortadan kaldırılmalı, yenilikçi ürünler artırılmalı, kullanılan malzemelerde standartlar yükseltilmeli.

yapi.com.tr
Kentsel Dönüşümde Yenilikçi Ürünler Teşvik Edilmeli

Türkiye İMSAD, İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle hazırladığı ‘İnşaat Malzemesi Sektöründe Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde Yenilikçilik ve Ar-Ge’ raporunu, The Marmara’da gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. Yeni Yönetim Kurulu olarak ilk kez basın karşısına çıktıklarına işaret eden Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener, derneğin isminin de Türkiye İMSAD olarak değiştirildiğine dikkat çekerek, "Uzun yıllardır derneğimizin adına eklemek istediğimiz ‘Türkiye’ ön adını kullanma hakkını İçişleri Bakanlığı'mızın oluruyla yeni aldık ve bu adı şerefle, hakkıyla taşıyacağız" dedi.

Raporla ilgili detaylara geçmeden önce inşaat sektörüyle ilgili son verileri paylaşan Yetişener, 2012'de ekonomik büyüme modelinin değişmesiyle olumsuz etkilenen inşaat sektörünün buna rağmen 1 milyon 650 bin kişilik istihdamla son 6 yılın en yüksek seviyesine ulaşabildiğini ifade etti. İnşaat sektörünün, 2012’de yurtiçi / yurtdışı toplam pazar büyüklüğünde 97,1 milyar doları yakaladığına dikkat çeken Yetişener, inşaat malzemeleri sektörü içinse şu bilgileri verdi:

DündarDündar Yetişener ve Can Fuat Gürleselİhracatın lideri inşaat malzemeleri sektörü

"2012 yılında yurtiçi pazar büyüklüğümüz, 52,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yaşanan zorluklara karşın, gerek ihracatta ve gerekse iç pazarda sürekli gelişim çizgisi istikrarlı olarak devam ediyor. Otomotiv sektörü 19 milyar dolarla, ihracatta lider ilan edilmiş olsa da; aslında konsolide ettiğimizde inşaat malzemesi sanayisi 21,1 milyar dolarla 2012 yılında en yüksek ihracatı gerçekleştirdi. Toplam ihracattaki pay da yüzde 15,3 oldu. Sektörün cari açığa pozitif katkısı yüzde 250 olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yılda Türk inşaat malzemesi sektörünün dünyadaki inşaat malzemesi ihracatının toplamı içindeki payı ise yüzde 2.6 oldu. Bu rakamlar bize, yaşanan zorluklara karşın inşaat malzemesi sanayisinde gerek ihracatta ve gerekse iç pazarda sürekli gelişim çizgisinin istikrarlı olarak devam ettiğini gösteriyor".

Rapor, sektör için önemli bir başvuru kaynağı olacak

Bu verilerin, yeni ekonomik büyüme modelinin sektörün performansını sınırlandıracağına ve bu nedenle ihracatın öneminin artacağına, kentsel dönüşümün iş hacmini, diğer kamu düzenlenmelerinin ise iş ve ürün kalitesini artıracağına işaret ettiğini bildiren Yetişener, 'sektör için önemli bir başvuru kaynağı olacak' dediği raporu hazırlama gerekçelerini ise şöyle özetledi:

"2012'nin en önemli gelişmelerinden biri, Kentsel Dönüşüm Yasası oldu. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılacak ya da iyileştirilecek bina stoku için yenilikçi inşaat malzemelerine ihtiyaç duyulacağı ortaya çıktı. ‘İnşaat Malzemesi Sektöründe Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde yenilikçilik ve ARGE’ araştırmasıyla, kentsel dönüşümün inşaat malzemesi sektörüne olası etkileri analiz edilerek yenilikçi ürünlerin durum tespiti yapıldı. Kentsel dönüşüm çalışmalarının güvenli binalar yanında enerjiyi verimli kullanan, akıllı binalara ve sonunda bu binalardan oluşan yeşil yerleşkelere geçiş için önemli bir itici güç olacağı ortaya çıkıyor. Tüm bu sürecin yenilikçi ürünlere olan talebi artıracağını ve şirketlerin teknoloji ve inovasyon harcamalarının hızlı geri dönüşümünü sağlayacağını söyleyebiliriz"

RaporunRaporun detayları, Dr. Can Fuat Gürlesel tarafından açıklandıİnşaat Malzemesi Sektöründe Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde yenilikçilik ve ARGE raporu

Dr. Can Fuat Gürlesel koordinasyonundaki bir ekip tarafından hazırlanan rapor için yurtdışı ve yurtiçi kaynaklardan inşaat ve inşaat malzemeleri sektörlerine yönelik araştırma ve incelemeler yapılırken, İMSAD üyelerinin katıldığı bir anket çalışması ve sektörün belirleyici oyuncuları ile de yüz yüze görüşmeler yapıldı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusumde-yenilikci-urunler-tesvik-edilmeli_106628.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!