Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TMMOB 9. Enerji Sempozyumu

1996 yılından bu yana iki yılda bir yapılmakta olan ve bu yılki teması 'Toplumsal Etkileri Çerçevesinde Enerji' olarak belirlenen TMMOB Enerji Sempozyumu, 12 - 14 Aralık tarihleri arasında Ankara'da gerçekleşecek.

yapi.com.tr

Toplantılar

TMMOB 9. Enerji Sempozyumu
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 12 Aralık 2013
BİTİŞ TARİHİ: 14 Aralık 2013
YER: TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Konferans Salonu, Necatibey Caddesi, No: 57, Kızılay
ŞEHİR: Ankara
DÜZENLEYEN:

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) adına Elektrik Mühendisleri Odası (EMO)

WEB ADRESİ:

www.tmmobenerjisempozyumu.org/9/

+ Ajandama Ekle

Enerjinin toplumsal etkilerini ortaya koyan, sosyal, ekonomik ve çevresel politikalar ile bütünleşik enerji politikalarının belirlenebileceği bir platform yaratılmasının hedeflendiği TMMOB 9. Enerji Sempozyumu'nun konu başlıklarını ise 'enerji yoksulluğu', 'enerjide kamusal planlama', 'enerji ekonomisi', 'enerji özelleştirmeleri ve serbestleşme uygulamaları', 'enerji verimliliği', 'yenilenebilir enerji kaynakları', 'nükleer enerji', 'enerji ve çevre' konuları oluşturuyor.

Sempozyum programı için tıklayınız

Sempozyum için yapılan duyuruda, devam eden neoliberal politika uygulamalarının enerji fiyatlarının sürekli yükselmesine ve her geçen gün artan enerji yoksulluğuna, enerji kaynaklarının plansız ve denetimsiz bir biçimde kullanımına ve çevre tahribatına yol açtığı vurgulanıyor ve Uluslararası Enerji Ajansı'nın 2012 Dünya Enerji Görünümü Raporu'na göre bugün dünya genelinde 1,3 milyar insanın elektrikten yoksun olduğunun altı çiziliyor.


Türkiye'de enerjide dışa bağımlılık oranının yüzde 72 düzeyine çıktığının; plansız, günübirlik politikaların ithal kaynaklara dayalı üretimle enerji fiyatlarının yükselmesine neden olduğunun kaydedildiği sempozyum duyuru metninde; şu noktalara dikkat çekiliyor:

"Enerji, planlama aşamasından itibaren üretimi, dağıtımı, tüketimi ile insan yaşamının her alanını doğrudan etkileyerek toplumsal hayatı tamamen dönüştürmektedir. Çevresel, sosyal, kültürel etkilerinin yanı sıra uluslararası politikaları belirleyen, bugün savaşların esas sebebi olarak gösterilen enerjinin, merkezi yapılanma içerisinde ve kamusal anlayışla planlanarak üretimden tüketime bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirilmesi önem kazanmıştır.

En temel ve doğal gereksinimlerden biri olan enerjiden yararlanma temel bir insan hakkıdır. Enerjinin tüm tüketicilere yeterli, kaliteli, sürekli, düşük maliyetli ve sürdürülebilir bir şekilde  sunulmasının sağlanabileceği enerji politikalarının saptanması gerekmektedir".

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/tmmob-9-enerji-sempozyumu_114614.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!