Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

EMO Nükleer Enerji Raporunu Açıklıyor

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) adına Elektrik Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen 9. Enerji Sempozyumu kapsamında 14 Aralık Cumartesi günü EMO Nükleer Enerji Raporu-2013 açıklanacak. 9. Enerji Sempozyumu, "Nükleer Enerji" paneli ile sona erecek.

yapi.com.tr
EMO Nükleer Enerji Raporunu Açıklıyor

EMO Nükleer Enerji Raporu’nda; nükleer santrallere ilişkin reaktör türleri gibi teknik bilgilerden, ekonomik verilere, dünyadaki gelişmelerden tarihsel kazalara, EMOnun enerji politikasından TMMOB’nin nükleer santrallere bakışına, ülkemizde nükleer santral kurulumuna ilişkin ileri sürülen argümanlardan, Rusya ile yapılan anlaşmanın ayrıntılarına varıncaya kadar enine boyuna değerlendirmeler yer alıyor.

Nükleer enerji masaya yatırılacak

EMO Enerji Çalışma Grubu Nükleer Alt Çalışma Grubu tarafından hazırlanan ve bu ay yayımlanan Nükleer Enerji Raporu, sempozyum kapsamında gerçekleştirilecek olan Nükleer Enerji Paneli’nde kamuoyuna sunulacak. İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu’nda yapılan sempozyum programına göre panel 14 Aralık Cumartesi saat 15.00’te başlayacak. Sempozyumda, Akkuyu Santralı özelinde yakıt ve atık sorunu irdelenecek, nükleer enerji maliyetleri masaya yatırılacak. TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Hüseyin Yeşil tarafından yönetilecek olan "Nükleer Enerji" panelinde, İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan Saygın "Sürdürülebilir Enerji Politikaları ve Nükleer Enerji", Gazeteci Özgür Gürbüz "Çevreci nükleer santral olur mu?" sunumunu yapacak. EMO Enerji Çalışma Grubu Başkanı Nedim Bülent Damar ve EMO Enerji Çalışma Grubu Üyesi Erdal Apaçık ise EMO Nükleer Enerji Raporu üzerine sunumlarıyla panele katılacaklar.

Sempozyum kapsamında 12.00-13.30 saatleri arasında ise Prof. Dr. İzzettin Önder ve Prof. Dr. Ahmet Haşim Köse’nin katılacağı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşide Prof. Dr. İzzettin Önder, "Yeni Dünya Düzeninde Uluslararası İlişkiler Bağlamında Enerji Ekonomisi", Prof. Dr. Ahmet Haşim Köse ise "Kapitalizm, Uluslararası Şirketler ve Enerji Politikaları" sunumlarını yapacaklar. Ayrıca program kapsamında sabahtan "Yenilenebilir Enerji Kaynakları", öğleden sonra da "Enerji Özelleştirmeleri ve Serbestleştirme Uygulamaları" başlıklı oturumlar düzenlenecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emo-nukleer-enerji-raporunu-acikliyor_114895.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!