Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ünlü Projelerin Detayları 'Mimaride Işık Vol 2'de Açıklanıyor

PLD Türkiye ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğinde düzenlenen 'Mimaride Işık' etkinliğinin ikincisi 21 Kasım'da YEM Etkinlik Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

Ünlü Projelerin Detayları 'Mimaride Işık Vol 2'de Açıklanıyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 21 Kasım 2012 18:30
BİTİŞ TARİHİ: 21 Kasım 2012 21:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

 PLD Türkiye ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğiyle

ANA SPONSORLAR:

Philips Aydınlatma ana sponsorluğunda

TELEFON: 0212 26 6 70
+ Ajandama Ekle

KONUŞMACILAR

Ricardo Mateu | Foster + Partners
Kingston Üniversitesi’nden mezun olan Mateu, birçok uluslararası mimarlık ofisinde çalışmış ve 2007 yılında Foster + Partners’ın ortakları arasında yer almıştır. Mumbai’deki Worli Mahalaxmi projesinin başında olan Mateu, kariyeri boyunca birçok önemli projede liderlik rolünü üstlenmiştir. Çok sayıda farklı projede çalışan Mateu’nun öne çıkan projeleri arasında Valencia Kongre Merkezi, California Üniversitesi Kütüphanesi ve Repsol Madrid Merkezi bulunmaktadır.

Peter Fordham | DHA Design
Peter Fordham, Sydney’den New York’a geniş bir coğrafyada pek çok projeye imza atmış bir aydınlatma tasarımcısıdır. BFI Imax Cinema, Emirates Palace Hotel (BAE) gibi büyük ölçekli projelerde önemli rol oynamıştır. DHA Design’a katılmadan önce, Hong Kong’taki bağımsız bir aydınlatma danışmanlığı şirketinin başında olan Fordham, hem iç hem dış mekan aydınlatması üzerine çalışmaktadır.

James Marks | Wilkonson Eyre Architects
2001 yılının Nisan ayında Wilkinson Eyre Architects’e katılan mimar James Marks, köprü projelerinde uzmanlaşmıştır. Öğrenciliğinden bu yana köprü mimarisi ve aydınlatmasına ilgi duyan Marks, ödüllü bir köprü projeleri ekibinde çalışmalarını sürdürmektedir. Birçok sorunlu alan için çözümler üreten Marks, olağandışı durumlarda tasarım girdilerini mükemmel bir şekilde analiz edebilmesi ve buna yönelik stratejiler geliştirmesiyle de öne çıkmaktadır. Marks, mühendisliğin ve geometrinin, aydınlatma öğesiyle bütünleştirilmesinin köprü mimarisindeki önemini vurgular.

Carrie Donahue Bremner | Speirs + Major
Aydınlatma tasarımında 16 yıllık tecrübeye sahip Bremner, RMJM’deki deneyiminin ardından, 1998 yılından bu yana Speirs+Major’da aydınlatma tasarımcısı olarak çalışmaktadır. Mimar kökenli bir aydınlatma tasarımcısı olan Bremner’in aydınlatmaya olan ilgisi; Gateshead Milenyum Köprüsü, Dolder Grand Hotel (Zürih), Gardens by the Bay gibi büyük projelerde yer almasını sağlamıştır.


PROJELER

Worli Mahalaxmi

Mimari tasarımı Foster + Partners, aydınlatma tasarımı DHA Design tarafından gerçekleştirilen Worli Mahalaxmi, Mumbai’nin en yeni, en büyük ve en prestijli projelerinden birisi. Karma işlevli üç yapı bloğundan oluşan Worli Mahalaxmi; alışveriş, ofis ve konut işlevlerini bir araya getiren tasarımı ile dikkat çekiyor.


Twin Sales Köprüsü


Mimari tasarımı ve mühendislik projesi ile dikkat çeken İngiltere'deki Twin Sails köprüsü, aydınlatma tasarımı ile de büyük ses getirdi. Kentin simgesi haline gelen köprünün mimari projesi Wilkinson Eyre Architects; aydınlatma tasarımını ise Speirs + Major üstelendi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/unlu-projelerin-detaylari-mimaride-isik-vol-2de-aciklaniyor_102323.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!