Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Euro Bölgesi'nin Dağılma Riski Yüksek!

Sentix EBI anketine göre, ilk ayda yüksek kalırken Yunanistan, İtalya, Fransa ve Hollanda en fazla olumsuz trende sahip ülkeler olarak belirlendi.

yapi.com.tr / AA
 Euro Bölgesi'nin Dağılma Riski Yüksek!

Piyasa beklentilerine ilişkin araştırmalar yapan Sentix’in anketine göre, Euro Bölgesinin 12 ay içerisinde dağılma olasılığı yüksek seviyede kalmaya devam ederken, Yunanistan, İtalya, Fransa ve Hollanda en fazla olumsuz trend içerisindeki ülkeler olarak belirlendi.

Frankfurt merkezli Sentix, ocak ayı Euro Bölgesi Dağılma Endeksi (EBI) anketinin sonuçlarını yayımladı. Buna göre, Tek Para BÇ irliğinin istikrarı, 2017'de de yatırımcılar için endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Aralık ayında yüzde 21,8 olan endeks, ocakta hafif azalışla 21,3’e gerilemesine karşın, yüksek seviyede kalmaya devam etti.

Bu, ankete katılan yatırımcıların yüzde 21,3’ünün, yani her 5 yatırımcıdan birinin, Euro Bölgesinin 12 ay içerisinde dağılmasının mümkün olabileceğini düşündüğü anlamına geliyor.
 
"Yunanistan, İtalya, Fransa ve Hollanda olumsuz trend içerisinde"
Sentix'in yapılan ankete ilişkin açıklamasında, para birliğinden çıkışta en yüksek ihtimale sahip ülkenin İtalya olduğu belirtilirken ülkenin yatırımcıların odak noktasında olduğu ifade edildi.

Hollanda için endeksin yüzde 3,3'ten 4,2'ye yükseltildiği kaydedilen açıklamada, "Bu, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliğinden (AB) ayrılma (Brexit) sürecinden hemen sonra kaydedilen rekor değerden düşük ancak eğilim tekrar yukarıya yöneliyor." denildi.

Açıklamada, şu anda Yunanistan, İtalya, Fransa ve Hollanda'nın olumsuz trend içerisinde olduğu belirtilerek, "Bu, Avrupa krizinin bulaşıcı riskine işaret eden belirsizlik dalgasıdır." değerlendirmesi yapıldı.

Söz konusu endeks, 2012 yılının haziran ayından bu yana aylık bazda yayımlanıyor. Endekse ilişkin en yüksek değer yüzde 73’le 2012 Temmuz’da ve en düşük değer ise yüzde 7,6 ile 2014 Temmuz’da kaydedildi. Bireysel ve kurumsal bin 220 yatırımcının katıldığı son anket ise 26-28 Ocak'ta gerçekleştirildi.

ETİKETLER: Euro Bölgesi
http://www.yapi.com.tr/haberler/-euro-bolgesinin-dagilma-riski-yuksek_155581.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!