Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın
BÖLÜM SPONSORU

'İlk İşim, Okullarda Değişim' Projesi Trabzon’daydı

Kale Grubu’nun sosyal sorumluluk faaliyetlerini yürüten ve eğitim alanında öncü çalışmalar yapan Dr.(h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) 'İlk İşim, Okullarda Değişim' sloganıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesine Trabzon’da yenilediği okulla devam ediyor.

yapi.com.tr
 'İlk İşim, Okullarda Değişim' Projesi Trabzon’daydı

Kale Grubu’nun sosyal sorumluluk faaliyetlerini yürüten ve eğitim alanında öncü çalışmalar yapan Dr.(h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) 'İlk İşim, Okullarda Değişim' sloganıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesine Trabzon’da yenilediği okulla devam ediyor. Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Trabzon Türkiye İş Kurumu İl Müdürülüğü ve Dr.(h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı işbirliği ile düzenlenen 'Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu'nun sertifika töreninde, Demirci İlköğretim Okulu’nun yenilenen tuvaletleri de hizmete açıldı.

KSV Genel Müdürü Bülent Öcal törende yaptığı konuşmada, “Bugün Türkiye’de 200’üncü, Trabzon’da ise 8. 'Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu'nu düzenledik. KSV bugüne kadar yaptığı Meslek Edindirme Kursları ile 3984 işsiz gencimizi meslek sahibi yaptı. Ayrıca Geliştirme ve Uyum Kursları ile de inşaat sektörüne 3372 vasıflı usta kazandırmıştır. 01.01.2009 tarihinden geçerli olan kanunun 105. maddesine göre; “mesleki eğitim almamış işçi çalıştıran işveren veya işveren vekiline her işçi için 500-YTL idari para cezası verileceği” hükme bağlanmıştır. Böylece mesleki eğitim almamış ustaların mesleklerini ifa edemeyecekleri düşünüldüğünde KSV tarafından gerçekleştirilen Uyum Kursları neticesinde bedelsiz olarak verdiğimiz sertifikanın önemi daha da artmıştır. KSV kuruluşundan bu yana Türkiye’nin 4 bir yanına yaptığı seramik, boya ve armatür yardımlarını bir projeye bağlayarak 2009 yılında “İlk İşim Okullarda Değişim” projesi ile eğitim alanındaki çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

Ardından söz alan Trabzon Kaymakamı Erol Özkan da, “Kale Grubu, Sosyal Sorumluluk çerçevesinde Türkiye’de adı en çok duyulmuş kurumlardan biridir. Bunun ana nedeni ise; Sayın İbrahim Bodur’un bu sorumluluğu benimsemiş olması ve ailesine de aşılamış olmasıdır. Sn. İbrahim Bodur’un bu davranışın diğer firmalara örnek olmasını diliyorum” dedi. 



'Giderken Sizden de Bir Şeyler Taşıyalım İstedik' projesi 588 ilkokul öğrencisine ulaştı

'Giderken Sizden de Bir Şeyler Taşıyalım İstedik' sloganıyla başlatılan ek proje ile Kale Grubu bayi ve şirket çalışanlarından da projeye kitap, oyuncak, kırtasiye malzemesi, giysi ve ayakkabı gibi yardımlarla proje destek verdi. Gerçekleştirilen törenlerin ardından, proje kapsamında Kale Grubu çalışanları toplanan kitap, oyuncak, kırtasiye malzemesi, giysi ve ayakkabı gibi yardımlar köy okullarındaki ihtiyaç sahibi 160 çocuğa dağıtıldı.  Bugüne kadar yenilenen 9 köy okulundaki 588 ihtiyaç sahibi öğrenciye giysi, kitap, oyuncak gibi yardımlar yapıldı. Kale Grubu çalışanları bu proje ile 2015 yılına kadar 2.500 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/-ilk-isim-okullarda-degisim-projesi-trabzondaydi_79989.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!