Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

100 Yıllık Beykoz Çayırı, ‘Millet Bahçesi’ Olacak

İstanbul'da 100 yılı aşkın süredir Beykoz Çayırı olarak bilinen yeşil alan, Beykoz Belediyesi tarafından hazırlanan plan değişikliği teklifi ile İBB Meclisi’nde 'Millet Bahçesi' olarak düzenlendi.

yapi.com.tr
100 Yıllık Beykoz Çayırı, ‘Millet Bahçesi’ Olacak

Beykoz Ortaçeşme Mahallesi sınırları içinde bulunan yaklaşık 96 bin metrekarelik alana sahip tarihi Beykoz Çayırı'nın ‘Millet Bahçesi’ olarak düzenlenmesi için hazırlanan imar planı değişikliği teklifi, İBB Meclisi gündemine geldi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; Beykoz Belediyesi tarafından hazırlanan plan değişikliği teklifi ile Beykoz Çayırı planlara ‘Millet Bahçesi’ olarak işlendi. Çayıra; millet kıraathanesi, sanat atölyeleri, çay bahçesi, okçuluk ve tenis gibi spor alanları, cami, mescit, büfe, idari tesis, otobüs-teleferik hattı istasyonu, emsale dahil olmamak üzere zeminaltı otopark yapılmasının önü açıldı.

Yapılarda yükseklik 4.50 metreden 6.50 metreye, inşaat hakkı da 0.02'den 0.05'e çıkarıldı. Teklif, mecliste CHP ve İYİ Parti'nin muhalefeti, AKP ve MHP grubunun oyları ile kabul edildi.

Oylama sırasında ‘yapılaşma’ tartışması yaşandı. CHP'li İBB Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu, “Değişiklik ile yapı yoğunluğu yüzde 2'den yüzde 5'e, yükseklik ise  4.50 metreden 6.50 metreye çıkarılıyor. Bu yapılaşmaya neden olacaktır.” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da, “Var olan yeşil alanların, parkların adını Millet Bahçesi olarak değiştirmek yerine ihtiyaç olan başka yerleri Millet Bahçesi yapalım.” ifadelerini kulandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/100-yillik-beykoz-cayiri-millet-bahcesi-olacak_187072.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!