Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediye, Parkı Bozup Millet Bahçesi Yapacak

Güngören Belediyesi, ilçede park olarak kullanılan alanı bozup ‘millet bahçesi’ adı altında yeni bir park yapacak. Park alanının yüzde 80’ini oluşturan İBB arazisi, daha önce İmamoğlu’nun vetosuna rağmen 10 yıllığına bedelsiz olarak Güngören Belediyesi’ne devredilmişti.

yapi.com.tr
Belediye, Parkı Bozup Millet Bahçesi Yapacak

Güngören Belediyesi, içerisinde yetişkin ağaçların, oturma gruplarının, çocuk parkı ve açık spor sahalarının bulunduğu mevcut parkı bozup “Millet Bahçesi” adı altında yeniden düzenleyecek. Güngören Belediyesi tarafından hazırlanan imar planı değişikliği, 10 Eylül 2021 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak, 14 Eylül 2021 tarihinde bir ay süreyle askıya çıktı.

BirGün’de yer alan habere göre; yaklaşık 25 bin metrekarelik bir alanı kapsayan park ve yol alanı ile ilgili hazırlanan plan değişikliği açıklama raporunda yer alan görsellere göre, parkın bir kısmına otopark da yapılacak. Görsele göre otoparkın üzeri çay bahçesi olarak düzenlenecek.

Güngören Belediyesi tarafından hazırlanan raporda ayrıca, “Millet Bahçesi” olarak düzenlenecek yerin zaten yeşil alan olduğu vurgulanıyor. Raporun 6. sayfasında şu ifade yer alıyor:

“Planlama alanının tamamı halihazırda yeşil alan ve açık spor tesisi olarak kullanılmakta olup sadece bir kısmında Belediyemiz tarafından Kültür Merkezi olarak kullanılan 2 katlı kamu yapısı bulunmaktadır.”

Söz konusu park alanının bir bölümü geçmiş bir tarihte “Şehit Özcan Canik Parkı” olarak düzenlenmişti.

İmamoğlu veto etmişti
Mevcutta park olan söz konusu arazi 9 parselden oluşuyor. 9 parselin 5 tanesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin(İBB) mülkiyetinde ve yaklaşık 25 bin metrekarelik park alanın yüzde 80’ini oluşturuyor.

İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP’li meclis üyeleri, geçtiğimiz mayıs ayında meclise bir önerge vererek söz konusu parsellerin Güngören Belediyesi’ne devredilmesini istedi. Çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu bu teklifi İBB Meclisi’nden geçirdi. Ancak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu teklifi veto ederek, kararın yeniden görüşülmesini istedi. Haziran ayında yeniden İBB Meclis gündemine gelen karar, AKP grubunun kararında ısrar etmesiyle kesinleşti. İBB’ye ait parseller, 10 yıl süreyle bedelsiz olarak Güngören Belediyesi’ne devredilmiş oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediye-parki-bozup-millet-bahcesi-yapacak_187114.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!