Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2012'nin Son Çeyreğinde İş İlanları Geçen Yılın Aynı Dönemine göre %50 Artış Gösterdi

Yenibiris.com İstihdam Raporu’ndaki yılın son çeyrek verilerine göre en çok yapı-inşaat, perakendecilik-toptancılık ve üretim-imalat sektörlerinde eleman ilanı yayınlandı. Yılın önceki dönemlerindeki liderliğini son çeyrekte de koruyan yapı-inşaat, iş arayanların en çok başvuru yaptığı sektörlerin de başında geliyor.

yapi.com.tr
2012'nin Son Çeyreğinde İş İlanları Geçen Yılın Aynı Dönemine göre %50 Artış Gösterdi

p>İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com’un işverenlerin ilanları ve iş arayanların başvuruları doğrultusunda hazırladığı Yenibiris.com İstihdam Raporu’nun dördüncü çeyrek sonuçları açıklandı. Yapı-inşaat sektörü dördüncü çeyrekte de yüzde 9’a yakın oranla yine listenin en üst sırasındaki yerini korudu. Perakendecilik-toptancılık (yüzde 6,25), üretim-imalat (yüzde 5,86), turizm-otelcilik (yüzde 5,62) ve sağlık-tıp (yüzde 5,41) en çok ilan yayınlayan sektörler arasında yer aldı.

En çok aranan üç pozisyon: Satış temsilcisi, muhasebe elemanı ve sekreter

Dördüncü çeyrekte en çok aday aranan pozisyon, satış temsilcisi oldu. Yüzde 9,6 ile ilk sırada yer alan satış temsilcisi pozisyonunun ardından muhasebe elemanı (yüzde 8,6), sekreter (yüzde 8,2), yönetici asistanı (yüzde 5,7) ve inşaat mühendisi (yüzde 2,2) pozisyonları listede yer aldı.

En çok başvuru yapılan üç sektör: Yapı-inşaat, banka-finans ve perakendecilik-toptancılık

Rapora göre ilanlara yapılan başvuru oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 oranında artış gösterdi. Bir önceki çeyrek ile karşılaştırıldığında başvurular yüzde 25 arttı. Geçen yılın aynı dönemi ve bir önceki çeyrekte olduğu gibi adayların en fazla tercih ettiği sektör yapı-inşaat (yüzde 7,74) oldu. Yapı-inşaatın ardından banka-finans (yüzde 6,92), perakendecilik-toptancılık (yüzde 6,71), eğitim (yüzde 5,43), tekstil (yüzde 5,32), üretim-imalat (yüzde 5,18) sektörleri adayların en çok başvuru yaptığı diğer sektörler olarak öne çıktı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/2012nin-son-ceyreginde-is-ilanlari-gecen-yilin-ayni-donemine-gore-50-artis-gosterdi_103542.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!