Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2016'da 4.1 Milyarlık Liralık Proje Üretecek

2015 yılını 1.2 milyar lira ciro ile kapattıklarını söyleyen Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “2 önemli stratejimiz var, birincisi ulaşılabilir fiyatla şehrin merkezinde özel tasarlanmış yaşam alanı yapmak, ikincisi de aşk markası olmak. 2016’da da bu kapsamda 4.1 milyar liralık proje üreteceğiz” dedi.

yapı.com.tr
2016'da 4.1 Milyarlık Liralık Proje Üretecek

2015 yılında 2 bin 600’den fazla konut satışı yapan ve 1.2 milyar lira ciro elde eden Nef, 2016 içinde planlarını yaptı. Türkiye’nin en hızlı büyüyen gayrimenkul şirketi olduklarını söyleyen Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Nef’İn 2 önemli stratejisi var. Biri ‘ulaşılabilir özgürlük’ diğeri ise ‘aşk markası’ olmak. Ulaşılabilir özgürlükte şehrin merkezinde, ulaşılabilir fiyatlarla ve tasarımın ön planda oluğu yaşam alanları yapmak istiyoruz. Aşk markası ise müşteri odaklı, ince düşünen ve davranan, samimi ve içten bir marka olmayı hedefliyor. Bu kapsamda 2016’da 4.1 milyar lira değerinde proje üreteceğiz” dedi.

Avrupa'da yer alacak

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, yıl içinde Nef New York projesinin tanıtımını yapacaklarını belirten Timur, “Nef markasıyla 5 yıl içinde ABD ve Avrupa’nın 10 metropolünde yer almayı hedefliyoruz. Başta New York ve Chicago olmak üzere ABD’nin, öncelikli olarak Londra, Berlin ve Viyana olmak üzere Avrupa’nın metropollerinde yapacağımız projelerde yine yeni ünlü tasarımcılarla çalışacağız” dedi. Nef’in uluslararası marka olma hedefiyle uluslararası ortaklıklara da imza attığını belirten Timur,  İş GYO, Amstar ve Magellan gibi şirketlerle işbirlikleri olduğunu ifade etti. Timur, en yeni işbirliği olarak Amerikalı gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar ile ortak projeler geliştirmek için 500 Milyon dolarlık iyi niyet anlaşması imzaladıklarını belirtti.



Anadolu yolu görüldü

İstanbul dışında Anadolu’nun gelişmiş illerinde projeler geliştirmek için çalışmalara başladıklarını belirten Erden Timur, “2016 yılı Anadolu’ya yayılma adına önemli bir gelişim yılımız olacak. Bodrum Yalıkavak’ta 100 bin metrekare arsa alanı üzerinde, dünya çapında ses getirecek farklı bir yazlık konsepti ile yeni bir  projeye başlayacağız. Öte yandan Topkapı’da İş GYO ile ortak geliştirdiğimiz 2 yeni projeyi daha hayata geçireceğiz. Bunların yanı sıra Sütlüce, Kağıthane ve Avrupa yakasında da iki yeni projemiz olacak” diye konuştu. 2009 yılından bu yana İstanbul’da 400 bin metrekareden büyük bir alanda projelere imza attıklarını söyleyen Nef İcra Kurulu Üyesi ve Satış Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik, 2010 yılından bu yana yılda ortalama yüzde 75 büyümenin yakalandığını dile getirdi.

Evde marka ve tasarım sorunu

Gayrimenkul sektörüne girmeye karar verdiklerinde hem Türkiye hem de yurtdışında araştırmalar yaptıklarını söyleyen Erden Timur, “Gayrimenkulün global bir markası yok. Ev her coğrafyada temel ihtiyaç ama tasarım da yok. Manhattan’daki 150 milyon dolarlık evde de bu böyle. Biz kapı kolundan seramiklere kadar evin her alanında dünyaca ünlü tasarımcılarla çalışıyoruz” dedi. Nef’in farklı yaklaşımları hakkında bilgi veren Timur, “Foldhome sistemi ile 5 bin metrekarelik bir evin içinde olabilecek tüm alanlar projelerin sosyal alanlarına ekleniyor. ‘Garantili Proje Sistemi’ ile de projelerin maliyeti daha inşaata ve satışa başlamadan, ilk günden bankada güvence altına alınıyor. Tüm bu etkenler sayesinde hızlı satış yapıyoruz. 13 günde tamamını sattığımız proje oldu. Son olarak Seyrantepe’de 2 saatte 140 ev sattık ve çoğu bireysel alıcıydı” dedi.

En pahalı arsa İstanbul’da

Yurtdışında da gayrimenkul yatırımları yaptıklarını hatırlatan Erden Timur, en pahalı arsanın İstanbul’da olduğunu söyledi. İhtiyaç sahiplerine konut üretilmesi için öncelikle arsa sorununa çözüm bulunması gerektiğini belirten Erden Timur, Brookly’nde arsa payının ortalama yüzde 10, Manhattan’da yüzde 20, İstanbul’da ise yüzde 50 olduğunu ifade etti. Beykoz’da 250 dönüm 2B arazisi topladıklarını belirten Timur, “Beykoz projesi 2017 başında başlar. Hak sahipler ciddi oranda kâr elde etti. Yine maliyete baskı oluştu” dedi.

İki ülkede borsaya kote olmak istiyor

Şirketlerinin yaklaşık 4 milyar liralık (1.3 milyar dolar) bir değere ulaştıklarını belirten Timur önümüzdeki yıllarda halka arz planlarının da olduğunu ancak iki ülkede aynı anda borsaya kote olmayı istediklerini ifade etti. Timur İstanbul dışında bu ülkelerin aynı zamanda proje geliştirme hedefleri arasında olan Frankfurt, Londra ya da New York’tan biri olabileceğini dile getirdi. Yıl içinde arzın 2 katı talep toplanan toplam 175 milyon lira tutarında 2 adet uzun vadeli tahvil ihracı yaptıklarını belirten Timur, Lüksemburg merkezli bir gayrimenkul fonu kurmayı planladıklarını söyledi ve ekledi: “Bu fon ile Türkiye’ye yatırım yapılacak. İsmi Intus olacak fonun ilki 250 milyon dolar büyüklüğünde olacak ve Bülent Kozlu ile birlikte süreci yöneteceğiz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/2016da-4-1-milyarlik-liralik-proje-uretecek_141036.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!