Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3M'den Çorlu'ya 500 Milyon Dolarlık 'Süper Hub'

3M, dünyada sayılı ülkede hayata geçirdiği bölgesel üretim üslerinden birini Türkiye'de kuruyor. Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi'nde hayata geçirilecek proje için yaklaşık 500 milyon doları bulacak bir yatırım yapılacak. Aralık'ta temeli atılması planlanan tesis, üst düzey teknoloji ile çalışacak ve binin üzerinde nitelikli istihdam sağlanacak.

yapi.com.tr / AA
3M'den Çorlu'ya 500 Milyon Dolarlık 'Süper Hub' Fotoğraflar: Berk Özkan (AA)

'Bugün sizlere detaylarını aktardığımız bu denli yüksek yatırım ve satış hacmine sahip büyük üretim tesislerini biz Super Hub olarak adlandırıyoruz. Türkiye'de kurulacak olan Super Hub, Avrupa'daki üçüncü Super Hub olacak. Bu üretim tesisi sadece Türkiye için değil; Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki pazarların ihtiyaçlarına yönelik üretim de yapacak. Üretim tesisinin, ilerleyen yıllarda, yıllık 1 milyar dolara yakın bir satış hacmine ulaşmasını bekliyoruz. Ağırlıklı olarak ihracata yönelik faaliyet gösterecek olan yeni tesisimiz ile ileriki yıllarda yıllık 500 milyon dolardan fazla ihracat hedefine ulaşmayı öngörüyoruz. Aynı zamanda 3M Türkiye olarak iç pazara sunduğumuz, Türkiye'de üretilen ürünlerin toplam satışlarımız içindeki payını da yüzde 25'ten yüzde 45'ler seviyesine çıkartmayı hedefliyoruz''.

Dünya ekonomisinin belirsizlik içinde bulunduğu dönemde, Türkiye'nin ekonomik büyüme ve istikrar anlamında gösterdiği başarının bu coğrafyayı yatırım anlamında cazip kıldığını vurgulayan Castaldi, ''Burada özellikle uluslararası yatırımcıları cesaretlendiren yatırım ortamının ve son dönemde açıklanan yeni yatırım teşvik paketinin öneminin bir kez daha altını çizmek isterim. Bu değerlendirmeler ışığında, Türkiye'nin yatırım için ne kadar doğru bir ülke olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor'' dedi.
    
BaşbakanlıkBaşbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı M. İlker Aycı (sağ 2), 3M Türkiye Genel Müdürü Andrei Holban (sağda), 3M Orta ve Doğu Avrupa Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Giuseppe Castaldi (sol 2) ve ABD İstanbul Başkonsolosu Scott Frederic Kilner (solda)Satış hacminde hedef 1 milyar dolar
    
3M Türkiye Genel Müdürü Andrei Holban ise bu yıl 25. yılını kutladıkları 3M Türkiye'nin, 400'den fazla çalışanı ve 170 milyon doları aşan satış hacmiyle son derece hızlı büyüyen bir şirket olduğunu ifade etti. Çerkezköy fabrikalarında sadece iç piyasaya üretim yapmadıklarını, Çin'den Hindistan'a kadar 40'a yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerinin altını çizen Holban 2011'den bu yana Türkiye'nin en fazla ihracat yapan bin firması arasında yer almalarının kendileri için ayrı bir gurur vesilesi olduğunu söyledi.

Bu yatırımla 3M Türkiye'nin artık gençlik dönemini geride bırakarak olgunluk dönemine adım attığını kaydeden Holban, 200 bin metre karelik arazide konumlanacak olan yeni üretim tesisleri ile satış hacimlerini ilerleyen yıllarda yaklaşık 1 milyar dolara ulaştırırken, üretim kapasitelerini 10 katına yakın bir oranda arttıracaklarına inandıklarını dile getirdi. Yeni yatırımla birlikte binden fazla yeni istihdam sağlamanın kendileri için gurur vesilesi olacağının altını çizen Holban, sözlerini şöyle tamamladı:

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/3mden-corluya-500-milyon-dolarlik-super-hub_102414.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!