Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

42 Maslak Projesi Yatay Ofisler LEED Platin Sertifikası Aldı

Bay İnşaat tarafından Maslak'ta inşaatı sürdürülen 42 Maslak projesinin yatay ofis kısımları, yüksek çevreci performansları dolayısıyla LEED Platin sertifikası alarak Türkiye'de bu sertifikaya sahip olan ilk ticari ofis projesi unvanını aldı.

yapi.com.tr
42 Maslak Projesi Yatay Ofisler LEED Platin Sertifikası Aldı

Chapman Taylor Espana ve Piramit Mimarlık tarafından projelendirilen, Detay Mühendislik ve HB Teknik tarafından mekanik ve elektrik tasarımı, Metex tarafından iç mekân tasarımı, DS Mimarlık tarafından peyzaj tasarımı, Axis Facades tarafından cephe danışmanlığı gerçekleştirilen 42 Maslak yatay ofislerinde LEED CS (Core and Shell) değerlendirme sisteminin neredeyse tüm kriterleri en yüksek seviyede karşılandı. Tüm LEED sertifikasyon danışmanlık süreci, bina enerji modellemesi, Commissioning ve ilgili diğer hizmetlerin Mimta EkoYapı tarafından yerine getirildiği binalarda, özellikle pasif mimari önlemler ve bina sistemlerinde en son teknolojinin kullanılması sayesinde LEED Platin sertifikası alındı. Enerji tüketimi, günışığı, ısısal konfor gibi simülasyona dayalı analizlerin tasarım süreci ve inşaat malzemesi seçimine yol göstermesi, yağmursuyu yönetim senaryolarının yağmursuyu akış simülasyonları ile geliştirilmesi, ısıtma ve soğutma ekipmanlarının seçiminde yaşam döngüsü maliyetlendirmesi yaklaşımının kullanılması ülkemizde ilk defa bu çapta bir projede kullanılan yeşil bina stratejilerinden birkaçı.

Bu başarının önemini göstermesi açısından; 2013 sonu itibariyle dünyada yaklaşık 20.000 adet LEED sertifikalı proje var. Bunlardan sadece 123 tanesi “shell and core” kategorisinde LEED Platin sertifikasına sahipler.

Ayrıntılı bilgi için: www.eko-yapi.net ve www.mimtasolar.com

 

 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/42-maslak-projesi-yatay-ofisler-leed-platin-sertifikasi-aldi_115496.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!