Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

957 Futbol Sahası Büyüklüğünde Orman Alanı Talan Edildi

Orduda tarım arazilerinden sonra tam 957 futbol sahası büyüklüğündeki orman arazisinin de taş ocakları, HES, maden aramaları nedeniyle yok edildiği ortaya çıktı.

yapi.com.tr
957 Futbol Sahası Büyüklüğünde Orman Alanı Talan Edildi

Ordu’da yapılmaya başlanan HES’ler, taş ocakları ve maden aramaları sonucu Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformunun elde ettiği bilgiye göre 2000-2015 yılları arasında 11 bin 491,80 dönüm (yaklaşık 1641 futbol sahası) tarım arazilerinin yok olduğu ortaya çıkmıştı. Yine Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyelerinin Giresun Orman Bölge Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre 671 hektar (6710 dönüm- 6 milyon 710 bin metre kare, yaklaşık 957 futbol sahası) ormanın HES, taş ocağı ve maden aramaları nedeniyle yok edildiği ortaya çıktı.

Evrensel'in haberine göre, Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu Üyesi Ertuğrul Gönül konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “1995-2015 arasında 671 hektar ormanın HES, taş ocağı, maden aramaları için kullanıma açıldığı belirtiliyor. Bu oran 11 bin 491 dönüm tarım arazisiyle birleştirilince tehlike daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

Gönül, “Dikkat edilirse tarım arazilerinin ve ormanların yok edilmesi 1995-2000 yıllarında başlamış ama asıl çalışmalar 2005 tarihinden sonra. Bu nedenle bundan sonra engel olunmazsa tarım arazilerinin ve ormanların yok olma oranı artarak hızlanacaktır. Kim ne derse desin şirketler para kazanacak diye oksijen depolarımız yani geleceğimiz yok ediliyor” ifadesini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/957-futbol-sahasi-buyuklugunde-orman-alani-talan-edildi_141322.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!