Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sedir Ormanı Bir Yılda Yok Edildi

Antalya'da, 23 Nisan'da kapılarını açacak uluslararası botanik fuarı EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayıkın doğal yaşam alanı, sedir ormanlarıyla kaplı Ekizce Yaylası'nda 1 yıldır çalışmalarını sürdüren mermer ocağı, Sarıçınar Dağı'nı kaplayan sedir ormanını yok etti.

yapi.com.tr
Sedir Ormanı Bir Yılda Yok Edildi

DHA'nın haberine göre, Ekizce Yaylası, 45 kilometrelik uzaklığıyla Antalya'ya en yakın sedir ormanlarını bulunduğu bölge. Konyaaltı İlçesi Hisarçandır Mahallesi'ne bağlı yayla, aynı zamanda dünyanın farklı ülkelerinin botanik zenginliklerini kuracakları ülke bahçelerinde göstereceği uluslararası botanik fuarı EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği olarak belirlenen şakayıkın da doğal yaşam alanı. Ancak bölgede geçen yıl devletin verdiği izinle mermer ocağı kuruldu.

Mermer ocağının 1 yıl içinde yarattığı tahribatı, arkeoloji turları düzenleyen Equinox Travel Genel Müdürü arkeolog Ümit Işın fotoğrafladı. 5 Ocak 2015 tarihli ilk fotoğrafın Ekizce Yaylası'nda mermer ocağı şantiyesinin yeni kurulmaya başladığı, çevreci grupların, doğa severlerin ve bölge halkının eylemler yaptığı dönemde çekildiğini belirten Işın, “Diğer fotoğraflar ise 21 Şubat Pazar gününe ait. Bir gezi sonrası dönüş yolunda bölgedeki son durumu görmek için uğradık. Son fotoğrafların çekildiği yer aşağı yukarı ilk fotoğrafla aynı noktadan" diye konuştu.

Mermer ocağı çalışmasının olduğu noktanın Ekizce Yaylası'nın Sarıçınar Dağı olduğunu belirten ve yaklaşık 300 metre uzunluğunda 200 metre genişliğinde bir bölgede sedir ağaçlarının kesildiğini anlatan Işın, “Türkiye'de sedir ormanları güya her yerde koruma altında. Bölgeye ilişkin mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararı verdiği gibi laflar çıktı ama 1 yılda koca bir alan tamamen yok olmuş durumda. Üstelik bölgeye elektrik hattı da çekilmiş. Anlıyoruz ki bu çalışmalar durmayacak" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sedir-ormani-bir-yilda-yok-edildi_143285.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!