Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“ABD Pazarında Kâr Marjları Yüksek”

Makine İhracatçıları Birliği ve Makine Tanıtım Grubu Başkanı Adnan Dalgakıran, makine ihracatçılarının ABD pazarını dikkatle incelemeleri gerektiğine belirterek, “burası çok büyük bir Pazar, teşvikleri bol ve kar marjları yüksek” değerlendirmesinde bulundu.

yapi.com.tr
“ABD Pazarında Kâr Marjları Yüksek”

Makine Tanıtım Grubu tarafından İstanbul’da organize edilen “ABD Pazarı Bilgilendirme Toplantısı”nda Makine sektöründe yer alan meslek kuruluşları temsilcilerine ve birlik üyelerine hitap eden Dalgakıran, dünyadaki gelişmelerin ABD pazarının önemini artırdığını vurguladı. Çin, Hindistan, Brezilya gibi dünyadaki pek çok büyük pazara, koruma tedbirleri yüzünden ihracatımızın zor olduğunu belirten Makine Tanıtım Grubu Başkanı Adnan Dalgakıran: “Dünya üretiminin yarısını oluşturan bu pazarları bu şekilde bir kenara koyunca, diğer yarıya bakmamız gerekiyor. İhracatımızı en hızlı geliştirebileceğimiz komşularımızla olan dış ticaret ilişkimiz de bölgesel gelişmeler nedeniyle öngörülebilir olmaktan çıktığı için, geriye ABD ve Avrupa pazarları kalıyor.” dedi.

“Perakende mantığıyla makine satılmaz”

İhracata nasıl bakılması gerektiği konusunda da görüşlerini dile getiren Dalgakıran, ihracatın bir sonuç olduğunu ve Türkiye’nin Makinecileri’nin bu sonucu elde etmek için ürününün kalitesine ve standardizasyonuna güvenmesi gerektiğini belirtti. Dalgakıran: “Eğer doğru ürünü yaptıysak, her pazar bizim için iyi pazar. Rakiplerimizi çok iyi bilmeliyiz. Biz daha ucuza satıyoruz demekle ürünümüzü satamayız. Ürünümüzü satarken ne kadar enerji harcadığını, problem yaşandığında servis sorununu nasıl çözeceğimizi bilmeliyiz. Bu konuları çözmeden perakende mantığıyla makine satmaya çalışmamalıyız,” dedi.

Türkiye’nin başarılı olması için makine sektörünün başarılı olması gerektiğinin altını çizen Adnan Dalgakıran “Makine sektörünün başarılı olması için de önce kafa yapımızı değiştirmemiz, rant ekonomisini bir kenara koyarak, insanımızda sanayide çalışma arzusu uyandırmamız gerekiyor. Eğitim sistemini yeniden düzenlememiz ve doğru insan kaynağını oluşturmamız gerekiyor.” diyerek sözlerine son verdi.

İlki, 2015 yılında, “ABD Pazarına Giriş” başlığı altında düzenlenen toplantı, bu sene de katılımcı firmalar tarafından ilgi gördü. Türkiye ve ABD’den katılan konu ile ilgili uzmanlar ve deneyimli firmalar, toplantıda, ABD pazarı ve pazara giriş yöntemleri, ABD’de hukuki konu ve prosedürler ve ABD standartları ile ilgili sunumlar yaptı.

5 adımda ABD pazarına giriş:

DANIŞMANLIK ALIN: Girişimi planlama aşamasında bir hukuk bürosundan; marka patent koruma, şirket kurulumu ve birleşmeler, sözleşmeler ve müzakereler konusunda danışmanlık alın

EYALETLER ARASI FARKLARA DİKKAT: ABD’de her bir eyalette farklı pazar dinamikleri, alım yapıları ve iş yapma yöntemleri vardır, bunları dikkate alın

KÜLTÜREL FARKLILIKLARA DİKKAT: ABD’li iş adamları için zaman para demektir, randevu saatlerinize sadık olun.

HAZIRLIK: Yürüteceğiniz her türlü görüşmeye en üst seviyede hazırlık yaparak gidin. Ürününüzü çok iyi tanıyın, farklarını kısa sürede açıklamaya hazır olun.

SATIŞ SONRASI SERVİS: ABD pazarında süreklilik önemlidir. Satış sonrası servis hizmeti konusunda yeterli altyapıyı oluşturun.

 

Sorun yaşamamak için:

Gönderilecek makineleri, ülkenin ve bölgelerin şartlarına göre test edin

Ürünlerle ilgili satış sonrası hizmet altyapısını güçlü kurun. Depolama, yedek parça, servis meselelerini önceden planlayın, gerekiyorsa yerel servis sağlayıcı ile anlaşın

Aktif pazarlama faaliyetlerine (reklam, web sitesi tasarımı vb.) önem verin

Taleplere gerçek zamanlı geri dönebilmek üzere yeterli stok bulundurmaya özen gösterin

İş yaparken oluşabilecek ek maliyetlere (ürün sigortaları, kur farkları, gümrük vergileri, eyalete göre değişen perakende satış vergileri vb.) dikkat edin

ABD makine standartlarını dikkate almadan üretim (metrik ölçü farkları vb.) yapmayın

Sertifikalandırma işlemlerini unutmayın

ABD Pazarı, Kısa Kısa

ABD genel ithalatında Türkiye 38. sırada

İki ülke arasındaki ticaret hacmi toplam 19 milyar USD

2015’te Türkiye ABD’den toplam 11,1 milyar USD’lik ithalat gerçekleştirildi

2015’te Türkiye’den ABD’ye toplam 6,2 milyar USD’lik ihracat gerçekleştirildi

Türkiye’nin ABD’ye ihracatında ilk altı eyalet: Texas, New Jersey, New York, Michigan, California, Florida*

*US Census Bureau verilerine göre

ABD’nin ithal ettiği başlıca ürün fasılları:

Elektrikli makine ve cihazlar, aksam/parça

Nükleer reaktörler, kazanlar, makineler, mekanik cihazlar, aksam/parça

Motorlu kara taşıtları, traktörler, bisiklet, motosiklet, aksam/parça

ABD Makine ve Ekipman sektörü, sektörün dünyadaki üçüncü büyük tedarikçisidir.

ABD piyasasında satılan makinelerin %40`ı ithal makinelerdir. Bu makinelerin % 12`si Almanya’dan ithal edilmiştir.

ABD Tarım Bakanlığı verilerine göre; tarımsal üretimin bu yıl % 13 oranında büyümesi beklentisi tarım makinelerine olan talebi artıracaktır.

T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından, New York, Teksas, Kaliforniya, Illinois, Georgia ve Florida hedef eyaletler olarak belirlenmiştir.

ABD iş yapma kolaylığı açısından 189 ülke arasında 7. sırada*

* Dünya Bankası 2015 verilerine göre

ABD’nin tüm dünyaya ihracatı 1,5 Trilyon USD (2015)

ABD’nin tüm dünyadan ithalatı 2,24 Trilyon USD (2015)

http://www.yapi.com.tr/haberler/abd-pazarinda-kar-marjlari-yuksek_144500.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!