Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Beton Makinesinin Sesi Bu Ülkede Hiç Eksik Olmasın"

Esenler'de geri dönüşümden elde edilen 500 bin defterin dağıtımı ve Cevizli Bahçe kentsel dönüşüm konutlarının temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: Beton makinesinin sesi bu ülkede hiç eksik olmasın. Ben inşaat mühendisiyim. Çok keyif alırım

yapi.com.tr
"Beton Makinesinin Sesi Bu Ülkede Hiç Eksik Olmasın"

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen ve geri dönüşümden elde edilen 500 bin defterin dağıtıldığı törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, dünyanın endüstri devriminden sonra zalimce tüketildiğini ve kirletildiğini söyledi. Türkiye'nin ise çevreyi koruyup kollayarak kalkınmaya çalıştığını ve sanayicilerin de çevrenin korunmasına önem vererek üretimlerini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Güllüce, sanayici ve üreticileri çevreye olan duyarlılıktan dolayı kutladı.

Bakan Güllüce, Türkiye'de hükümetin ve belediyelerin çevre bilinciyle ilgili oluşturduğu politikalar hakkında da bilgi verdi. Çevre bilincinin korunması noktasında Türkiye'nin iyi bir yerde olduğunu ancak tüm atıkların, çöplerin arıtılması ve bunların düzenli hale getirilmesiyle ilgili kaynağa ihtiyaç duyulduğunu bildiren Bakan Güllüce, törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öğretmenlerin alınmasını istediği kitapların bulunamadığı, Cağaloğlu'nda kitap kuyruklarının oluştuğu dönemleri anımsatan ve yıllardır bu sorunların yaşanmadığını vurgulayan Bakan Güllüce, şöyle devam etti:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak 'sıfır atık' politikamız var. Yani atıklar artık hiç atık olmayacak hale getirilecek. Bu tabii kaynak üretmeye ve Türkiye'nin kalkınması ve istikrarına bağlı. İstikrarlı bir hükümetin aynı politikaları üreterek, elektrik santralleri, havaalanları ve kalkınan bir Türkiye'yi oluşturmasıyla sıfır atık politikasını gerçekleştirmesi mümkün. Artık 'tüketmeyin' emrine uyan bir toplum oluşturuluyor. İsraf etmeyin ve tüketmeyin".

"Bu beton pompaları hiç durmasın"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, daha sonra canlı yayınla, Cevizli Bahçe Kentsel Dönüşüm Konutlarının temel atma törenine katıldı. Bakan Güllüce, Türkiye'de çok hızlı kentleşmenin sonucunda çarpık şehirleşme ve yapılaşma olduğunu, binaların çoğunun mühendislik görmediğini söyledi. Marmara Bölgesi'nde, 1999'da yaşanan deprem sırasında belediye başkanı olduğunu anımsatan Güllüce, kentsel dönüşümün günümüzde çok geniş bir alana yayıldığını aktardı.

Cevizli Bahçe Kentsel Dönüşüm Konutlarında 198 daire olacağını, böylece riskli binalardan 198'inin azalacağını dile getiren Bakan Güllüce, şöyle konuştu:

"Çok şükür depreme karşı yapılanlarla ilgili bir önceki günden her geçen gün daha iyiyiz. Beton makinesinin sesi bu ülkede hiç eksik olmasın. Ben inşaat mühendisiyim. Çok keyif alırım. Türkiye kalkınıyor ve gelişecek. Türkiye 2023 ve 2071 hedeflerine gidiyor. Biraz sonra o beton pompası vurmaya başlayacak, Türkiye'de birilerine rağmen Türkiye kalkınacak. Bu beton pompaları hiç durmasın. Rabbim bu ülkeyi hep böyle kalkındırsın, hep böyle geliştirsin. Silah sesleri, terör, insanların birbirlerine acımasızlığı yerine, beton santrallerinden beton çıksın, beton santrallerinin betonları beton pompaları, güzel güzel evler, hava alanları yollar ve otobanlar yapılsın. Rabbim bunu yapmayı nasip etsin."

http://www.yapi.com.tr/haberler/beton-makinesinin-sesi-bu-ulkede-hic-eksik-olmasin_135396.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!