Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

ABD'de Altyapı Yaşamı Tehdit Ediyor

ABD'de, doğalgaz boru hatlarının, köprülerin, demir ve karayollarının yenilenmemesi, ülkenin en ciddi problemlerinden biri olarak gösteriliyor.

yapi.com.tr/AA
ABD'de Altyapı Yaşamı Tehdit Ediyor

ABD'de, doğalgaz boru hatlarının, köprülerin, demir ve karayollarının yenilenmemesi, ülkenin en ciddi problemlerinden biri olarak gösteriliyor.

ABD'deki Kuzeydoğu Koridoru'nda rayların çürümesi nedeniyle petrol taşıyan trenlerin, kamu güvenliği için büyük tehlikeye yol açtığı belirtiliyor. Köprülerin, demir ve karayollarının onarılması Başkan Barack Obama'nın seçim vaatleri arasında bulunuyor. Ancak 2009 bütçesinde altyapı harcamaları için ayrılan 800 milyar dolar teşvik planından, devlet kurumlarının projeleri onaylama yetkisinin olmaması yüzünden 5 yıl sonra sadece 30 milyar dolarlık harcama yapılabildi.

40'dan fazla kişi öldü

Son 15 yılda ülkede 17 köprünün çökmesi nedeniyle 40'ı aşkın Amerikalı hayatını kaybetti. Başkenti New York'a bağlayan tren yolunun Pensilvanya'daki bölümünde meydana gelen kazada 8 kişinin yaşamını yitirmesi ve 200 kadar kişinin yaralanması, ulaştırma alanındaki yatırım sorununun yeniden tartışılmasına neden oldu.

Petrol taşıyan trenler tehlike saçıyor

Petrolün genelde trenlerle taşındığı ABD'de, yeterli yatırım yapılmayan eski demiryollarını kullanan bu trenler, büyük yerleşim yerlerinden geçerken kamu güvenliğini tehdit ediyor.

Ulaştırma Bakanlığının petrol ve yanıcı madde taşıyan trenlerle ilgili açıkladığı güvenlik standartlarına göre, büyük çaplı kayıpların önüne geçilmesi için güvenliğin artırılmasına vurgu yapıldı. Yeni standartlara göre bu trenlerin saatteki hızı 80 kilometreyi geçemeyecek.

Doğalgaz hatları

Kentsel Gelecek Merkezi'nin yayımladığı raporda da New York şehrinin altyapısının eski olduğuna işaret edilerek olası tehlikelere dikkat çekildi. Raporda, New York'un doğalgaz hatlarının ortalama 56, tüm ülkedeki gaz hatlarının da ortalama 44 yaşında olduğu kaydedildi.

ETİKETLER: ABD altyapı
http://www.yapi.com.tr/haberler/abdde-altyapi-yasami-tehdit-ediyor_131012.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!