Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER Açılış yoğun ilgi gördü

Adalar Müzesi Açıldı

Adalar Müzesi için Geri Sayım Başladı

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı projeleri kapsamında, Adalar Vakfı, Adalar Belediyesi ve Adalar Kaymakamlığı’nın ortak çalışması ile hayata geçirilen Adalar Müzesi’nin ön açılışı, 3 geçici açık hava sergisi ile 31 Temmuz Cumartesi akşamı gerçekleşiyor. 'Ada Sahillerinde Bekliyorum' ve 'Adalılar' sergileri Büyükada Çınar Mevkii’nde,

yapi.com.tr
Adalar Müzesi için Geri Sayım Başladı

br />
10 Eylül’de açılacak bölümler

İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi yaklaşımı, içeriği, sunumu, mekanları, yerleşimi ve etkinlikleri ile ziyaretçiler için farklı bir deneyim sunuyor.
Ziyaretçileri, 9 İstanbul Adası’nın çeşitli haritaları ve uzay fotoğrafları üzerinde yapılan çalışmalar sonucu hazırlanan Giriş Animasyonu karşılıyor ve Adalar’a ilişkin temel kentsel bilgileri veriyor. Ada kayalıklarında fosilleşmiş izleri bulunan ve 400 milyon yıl önce bu denizlerde yaşadığı bilinen Dunkleosteus zırhlı balık replikası da hemen karşınızda yer alıyor.

Jeoloji Gezi Panosu

Kayalar yüz milyonlarca yıl boyunca bir hafıza kartı gibi her şeyi kayıt ediyor. Burada kayaların üzerindeki katmanlar, faklı çizgiler, renklerle hafızasındakileri anlatan kaya kesitlerinin gösterildiği dokunmatik bir ekranla jeolojik bir gezi sunulmakta.

Müze doğaya sahip çıkalım mesajı veriyor

Adalar’ın doğası, tüm zenginlikleri, tarih boyunca sahip oldukları çeşitlilik, zamanla kaybolan canlı türleri, doğanın yok edilişi ve sonuçları genel izleyiciye anlatılırken, özellikle çocukları sürprizler bekliyor. Adalar’ı çevreleyen sularda zamanla yitirilen canlı türleri de yine bu bölümde. 
Yakın dönemde kaybolan balıklar, kabuklular ve bitkiler. Bir damla deniz suyunda yüzlercesi bulunan alglerden, mikroskobik canlıların karbonhidrat, yağ ve proteinden oluşan atıkları “müsilaj”a kadar Marmara’da tükenen yaşam ele alınıyor. Bu bölümde video ve özellikle çocuklar için mikroskop ile incelemeye başvurulmakta.

Adalar’ın kuşları

Küçükbatağan, Yelkovan, Karabatak, Gri Balıkçıl, Kara Leylek, Yaz Atmacası, Kerkenez, Gümüş Martı da müzede.

Antikçağ Yazarlarından ve Seyyahların Notlarından Adalar

Aristoteles’ten seyyahlara ada tasvirleri ve gravürleri bu bölümde ele alınıyor.

Adalar’da Hayatın Şekillenmeye Başlaması

Tarih öncesi dönemde Adalar’ın konumunu anlatarak başlayan bu bölümde bilimsel metinler ve replikalar kullanılıyor. Adalar’ın İstanbul ile iç içe gelişim hikayesi içinde önemli bir dönüm noktası olan bu döneme ilişkin bilgiler Adalar’da henüz arkeolojik bir kazı yapılmadığı için İstanbul bilimsel araştırma verilerine dayandırılıyor.

Adalar’ın İlk Sahipleri

Artık Adalıları daha yakından tanımak mümkün oluyor. Sahildeki Roma heykeliden, Burgazada Hristos Manastırı’nda görülebilen kalıntılara kadar Adalar’da bir yüzey araştırmasının sonuçları sunuluyor. Yunan Roma ve Bizans dönemlerinde Adalar’ın kaderi, buradaki yaşantı, sürgün, birkaç balıkçıya ilişkin rengarenk gravürler ile detaylı sahneler izlenebiliyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
ETİKETLER: İstanbul 2010
http://www.yapi.com.tr/haberler/adalar-muzesi-icin-geri-sayim-basladi_81537.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!