Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER Açılış yoğun ilgi gördü

Adalar Müzesi Açıldı

Adalar Müzesi için Geri Sayım Başladı

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı projeleri kapsamında, Adalar Vakfı, Adalar Belediyesi ve Adalar Kaymakamlığı’nın ortak çalışması ile hayata geçirilen Adalar Müzesi’nin ön açılışı, 3 geçici açık hava sergisi ile 31 Temmuz Cumartesi akşamı gerçekleşiyor. 'Ada Sahillerinde Bekliyorum' ve 'Adalılar' sergileri Büyükada Çınar Mevkii’nde,

yapi.com.tr
Adalar Müzesi için Geri Sayım Başladı

br />
Adalı Müzisyenler

Adalarda müzik kültürü, Adalar'da yaşamış ve yaşamakta olan müzisyenler, yaşamları, eserleri, yaşamlarına ilişkin anısal mekânlar çalışıldı. Değişik müzik türlerindeki çok sayıda tanınmış, bir bölümü de geniş kitle tarafından unutulmaya yüz tutmuş besteci ve icracılar araştırıldı.

Adalı edebiyatçılar ve edebiyatta ada

Adalarda yaşamış, gelip geçmiş, eserlerinde Adalar'a yer vermiş tüm yerli ve yabancı edebiyatçıların anlatıldığı bu bölümde özellikle Adalı Edabiyatçıların kişisel yaşam eşyaları, mektupları, şapkaları ile zenginleşen bir sunum yer alıyor.

Adalar ve Lezzet

Adalar pek çok İstanbullunun hayatında yazlık olarak yer almıştır. Oysa yaz kış Adalı olan aileler de vardır. Bu çalışmada Adalar'daki çok kültürlülüğün mutfaklara yansıması, ada hayatındaki yazlık - kışlık farklılıklar, mevsimlik göç hikâyeleri, örneğin bir zamanlar buzdolabının ve yemek ocağının bile kışlıktan yazlığa taşındığı gibi araştırmalar ve öyküler yer alıyor.

Kaçış Yeri ve Yeniden Keşfedilen Adalar

Kronolojik çizgide günümüze gelindiğinde, Adalar’ın değişen çehresi, bugünü ve geleceği için neler yapabiliriz, Adaların gelecek senaryoları neler olabilir, bizi neler bekliyor gibi sorular gündeme geliyor. Adalar’ın yaşamımıza kattığı kalite, sağlıklı ve huzurlu doğal ortamın güzellikleri ile bunu korumanın yöntemleri üzerine her kent müzesinin yaptığı gibi Adalar Müzesi de düşünüyor. Müze için yürütülmekte olan “Adalar için Gelecek Senaryoları” isimli çalışma ziyaretçilerin de katkılarına açık olacak.

Müzenin her noktasından ulaşılabilir Veri Tabanları

Adalar’ın tarihi, bugünü ve geleceğine ait bilgilere ulaşmaya olanak veren dokunmatik ekranlar üzerinde Haritalar, Osmanlı Arşiv belgeleri, Mimari Miras,  Sözlü Tarih ve Adalı ünlüler veri tabanı...

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
ETİKETLER: İstanbul 2010
http://www.yapi.com.tr/haberler/adalar-muzesi-icin-geri-sayim-basladi_81537.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!