Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ağaçlar Kâr Hırsına Teslim

Kırklareli Kapaklı köyünde faaliyette olan kalker ocağının 31 binden fazla ağacın kesimine neden olacak kapasite artırımı için ÇED olumlu kararı verildi.

yapi.com.tr
Ağaçlar Kâr Hırsına Teslim

Kırklareli merkeze bağlı Kapaklı köyünde kalker ocağı ve kırma-eleme tesisinin kapasite artırımı için çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu kararı verildi. Bölgede büyük tahribata yol açan kalker ocağının kapasite artışıyla birlikte bölgede 31 bin 824 adet ağaç daha kesilmesi planlanıyor.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; Kapaklı köyünde işletilen kalker ocağı ve kırma-eleme tesisi için 2017 yılında ÇED gerekli değildir kararı alındı. 21,34 hektarlık alanda yılda 250 bin ton kalker üretilen ocak için kapasite artırımı talebinde bulunuldu. Faaliyet alanını 98,7 hektara, üretimi ise yılda 1 buçuk milyon tona çıkaran şirket için ÇED olumlu kararı verildi. 4 kattan fazla artan faaliyet alanının tamamı orman ve tarım arazisi içerisinde yer alıyor.

Nihai ÇED raporunda yer alan bilgilere göre proje bedeli 900 bin TL. Toplamda 44 milyondan fazla kalker üretimi yapılacak projenin ömrü 29 yıl. ÇED raporunda, piyasa araştırmaları sonucunda yapılan hesaplamalar sonucu 3 buçuk milyon kâr edileceği belirtildi.

Trakya Platformu Dönem Sözcüsü Göksal Çidem, ÇED sürecinin her aşamasında bölge halkıyla birlikte dava açtıklarını belirterek, “ÇED olumlu kararına itiraz edeceğiz, ormanlarımız savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/agaclar-kar-hirsina-teslim_182070.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!