Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Taş Ocağı Muhtarları Harekete Geçirdi

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bulunan taş ocağının yerleşim alanına yaklaşık 1 kilometre kadar uzaklıkta bulunan alanda genişlemek için başlattığı çalışmalar ilçede bulunan mahalle muhtarlarını harekete geçirdi.

yapi.com.tr
Taş Ocağı Muhtarları Harekete Geçirdi

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan Nuh Çimento fabrikasına ait Dilovası ilçesi Çerkeşli Mahallesi'ne yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan taş ocağının genişletilmesi için firma tarafından karar alındı. Firmanın girişimleri sonrasında konu ile ilgili ÇED toplantısı düzenlendi. Toplaya katılan vatandaşlar, tesisin sağlıkları için tehlike oluşturduğunu ve planlamaların iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Salonda çıkan tartışma sonrasında ÇED toplantısı iptal edildi.

İHA’da yer alan habere göre; ÇED toplantısının ardından, Dilovası ilçesinde bulunan 12 mahallenin muhtarları bir araya gelerek, Nuh Çimento'ya ait taş ocağının genişletilmesi için alınan kararların iptal edilmesi için imza topladı. 12 mahalle muhtarının imzalarının bulunduğu ve taş ocağının genişletme isteğinin ret edilmesinin istendiği dilekçeler Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklara gönderilecek.

İlçenin kuzey doğu yönünde 500 dönüm genişletilmesi planlanan taş ocağından yükselecek tozların bölgede hakim olan rüzgarın etkisi ile ilçede yaşayan 51 bin kişinin sağlığını tehlikeye atacağını söyleyen mahalle muhtarları, taş ocaklarının bölgede genişletilme çabalarının yetkililer tarafından durdurulması için çağrıda bulundular.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tas-ocagi-muhtarlari-harekete-gecirdi_181806.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!