Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Akay Kavşağı'na Umut Davası

Mahkemenin Akay Kavşağı’nın planlarını iptal etmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kavşağın kapatılması kararına Ankaralı avukat Sedat Vural tarafından dava açıldı.

Hürriyet Gazetesi
Akay Kavşağı'na Umut Davası

Mahkemenin Akay Kavşağı’nın planlarını iptal etmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kavşağın kapatılması kararına Ankaralı avukat Sedat Vural tarafından dava açıldı. 12. İdare Mahkemesine açılan Akay Kavşağı’nın kapatılmaması için umut niteliğindeki davanın dilekçesinde özetle şu ifadeler yer aldı:

Hukuka aykırı iddiası

"Hukuk devletinde hiçbir makam ve merciinin kendisine verdiği yetkiyi kendisinin ya da bir başkasının çıkarı doğrultusunda veya bir siyasal amaca yönelik olarak kullanması mümkün değildir. Kamu gücü kullanılarak yapılan bir işlemin hukukiliği ve geçerliliği, bu işleme ancak kamu yararını sağlamak ve kamu hizmetini devamlı, düzenli, süratli ve verimli bir şekilde yerine getirmek üzere yapılmış olması halinde mümkündür.

Dava konusu idari işlemin Anayasa ve yasalarımıza aykırılığının yanında idari işlemin unsurları yani yetki, sebep, konu ve maksat yönünden de hukuka aykırı olduğu ortadadır. Bu nedenle de idari işlemin iptali bir zorunluluktur.

Ayrıca bu kararın 1 Ağustos’a kadar uygulanması ile telafisi güç ve imkansız zararların doğduğu, açıkça hukuka aykırı olduğu şartları birlikte gerçekleştiği, yukarıda ayrıntılı şekilde belirtildiğinden davalı yanın savunmayı alınmadan yürütmenin durdurulması kararı verilmesi de bir zorunluluktur.

Belirttiğimiz nedenler ve mahkemenizin resen tespit edeceği durumlar karşısında; Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 'Akay Kavşağının Kapatılmasına' ilişkin 13.07.2009 tarih ve 1459 sayılı Kararının iptali ile Yürütülmesinin Durdurulmasını arz ve talep ederim."

http://www.yapi.com.tr/haberler/akay-kavsagina-umut-davasi_70916.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!