Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökçek'ten Akay Bombaları

Kentin bir numaralı soru işareti olan Akay Kavşağı’nın mahkeme kararıyla Ağustos başından itibaren kapatılmasıyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hürriyet Gazetesi
1 Gökçek'ten Akay Bombaları

Kentin bir numaralı soru işareti olan Akay Kavşağı’nın mahkeme kararıyla Ağustos başından itibaren kapatılmasıyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ay sonunda kapatılması mahkeme tarafından kararlaştırılan Akay Kavşağı’yla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Çankaya Belediyesi çözümü ortaya koysun, memnuniyetle yetkiyi kendilerine yetkiyi devrederim" dedi.

Buna karşın Çankaya Belediyesi ve meslek odalarının çözüm üreteceğine inanmadığını söyleyen, ağır eleştirilerde bulunan Gökçek şunları söyledi:

"Akay Kavşağı konusunda çözümü ortaya koysunlar, memnuniyetle ben de kendilerine yetkiyi devredeyim. CHP’li belediyelerin bu konuda çözüm bulacağına trilyonda bir ihtimal vermiyorum. Aynı sözüm gazetelere beyanat veren odalar için de geçerli. AOÇ’yi arpa veya buğday tarlası olarak düşünen odaların Akay Kavşağına çözüm bulması imkansız. Kimse laf üretmesin lütfen. Somut bir çözüm istiyoruz.

Yan çizecekler

Sınırlarındaki tüm sokaklarda kaldırımların işgal edilmesine çözüm bulamayan Çankaya Belediyesi’nin, 'Yetki bize verilsin, biz bu işi çözeriz' demesine inanmak mümkün değil. Merakla bekliyorum, şu çözüm neymiş? Çankaya Belediyesi ve meslek odaları kamuoyuna açıklasınlar. İddia ediyorum ki şimdi, 'Yetki bize verilemeden çözümü açıklamayız' deyip yan çizeceklerdir. Bekleyelim kim haklı göreceğiz."

Mahkeme kararının "Akay Kavşağı kapatılsın" demediği iddialarını da değerlendiren Gökçek, "Bir plan iptal edilirse nasıl uygulanır? Kapatılmaması gerektiğini söyleyenler bir de ne yapılması gerektiğini söylesinler" dedi.

Gökçek son olarak, 1 Ağustos’tan sonra Akay Kavşağı’nın kapatılmasıyla Ankara’yı zor günlerin beklediğini belirterek, "Kızılay’dan Çayyolu’na kadar trafiğin tıkanacağı yüzde bir milyon. Ankara trafiğinin dört bir yanı kapanacak. Çankaya Belediyesi bunu yaptırmakla ne amaç güdüyor bilemiyorum" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokcekten-akay-bombalari_70775.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Yeni izlediğim ve konuyla ilgili tarafların katılımıyla gerçekleşen bir TV oturumunu; tarafların, bilimsellik, şehir planlamasına olan teknik yaklaşım, (velev ki) seçilmiş belediye başkanlarının yetki alanlarını nerelere kadar uzatmak isteyebileceklerini ibretle görmek açılarından, gerçekten de ders alınacak önemde gördüğümden dolayı, şiddetle salık vermek isterim: 20 Temmuz 2009 tarihinde TRT 2‘de, Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Doç.Dr. H.Tarık Şengül ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek‘in katilimlariyla gerçekleşen ‘İşin Doğrusu‘ adlı programı, ŞPO Odası internet sayfası üzerinden izlemelisiniz! Sn. Gökçek, bu programda da, her zaman yaptığı üzere, konunun polemik yönünü sürekli işleyerek ve karşı tarafın (Çankaya Belediyesi, ŞPO ve ilgili diğer TMMOB Odaları), kendisince zayıf sandığı boşluğuna, (İdare Mahkemesi'nin aldığı kararın, kavşağın biran evvel kapatılmasını ve yerine bir başka çözüm bulunması gerekliliğini içerdiği iddiasıyla) 'teknik bir çözüm önerilmesi' konusuna vurgu yaparak, taraftarlarına ve 'işte bakın; çözümleri yoktur'a oynamaktadır... Oysa, kendisine 'dördüncü kez' belediye başkanlığını, şu ya da bu sebeple sunmuş olan Ankaralılar, Sn. Gökçek'in, kendilerini, ne Şehir Plancıları Odası ile, ne de yüce Mahkeme Danıştay ile karşı karşıya getirmesini beklemektedirler! Sn. Gökçek'in yapacağı iş, 'tek adam'lıktan vazgeçerek, bir teknik ekiple birlikte, uzman teknik adamların ve bilim insanlarının önerdiği gibi, "(şehir) planlı kent yöneticiliği" kalıplarını benimsemeye ve uygulamaya çalışmak olmalıdır... 'Cumhuriyet Başkenti (planlı) Ankara', kendisinden bunu beklemektedir... Dr. Özer Bostanoğlu (Yük. Şehir ve Bölge Plancısı) YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!