Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Alaşehir’de Antimon Madenine Bilirkişilerden Onay Çıkmadı

Manisa Alaşehir’de yapılması planlanan antimon madeni ile ilgili bilirkişi raporu belli oldu. Bilirkişilerin tamamı maden projesine olumsuz görüş bildirdi.

yapi.com.tr
Alaşehir’de Antimon Madenine Bilirkişilerden Onay Çıkmadı (Fotoğraf: Alaşehir Çevre Platformu)

Manisa’ya bağlı Alaşehir İlçesi Bahadır köyü yakınlarında Koza Altın tarafından yapılması planlanan Antimon Madeni Açık Ocak İşletmesi projesine verilen ÇED Gerekli Değildir kararına karşı açılan davada bilirkişi raporu belli oldu. Bilirkişiler oy birliği ile madene karşı görüş bildirdi.

Evrensel’den Özer Akdemir’in haberine göre; maden projesine Manisa Valiliği tarafından 02.11.2023 tarihinde verilen 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararının iptali talebiyle yörede yaşayan ve çoğunlukla çiftçilikle uğraşan yurttaşlar tarafından dava açıldı.

Keşif raporu geçtiğimiz günlerde tamamlanarak mahkemeye sunuldu. Jeoloji (Hidrojeoloji), orman, çevre, ziraat, maden, floro-fauna, jeodezi ve fotogrametri mühendisliklerinden uzmanların hazırladığı raporda, ÇED raporunun birçok eksikliklerinin yanı sıra madencilik faaliyetinin bölgede tarım, su, canlı yaşamı gibi konularda yaratacağı risklerin altı çizildi.

Davanın avukatı Yıldıray Çıvgın raporla ilgili şunları söyledi: “Bu davada özellikle Alaşehir ilçesinin içme suyu ve Erenli Köyünün tarımsal sulama suyunun tamamen mahvolacağı gerçeğine karşı hareket ettik. Bu antimon madenine bu nedenle dava açmıştık. Bilirkişi raporu da gösterdi ki bu iddiamızda haklıyız. Bu nedenle bu raporu, hukuki olarak önemli bir kazanım olarak görüyorum. Umarım mahkeme de bu rapora uygun şekilde karar vererek, projeyi iptal eder. Ancak hem Alaşehir hem Salihli gibi yörenin önemli tarım arazilerine bu saldırılar devam edecektir. Bu nedenle bu kazanımdan aldığımız güçle de daha iyi ve daha örgütlü bir şekilde mücadelemizi büyütmemiz gerektiğini düşünüyorum.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alasehirde-antimon-madenine-bilirkisilerden-onay-cikmadi_204974.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!