Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Belediyeden Mesire Alanı Görünümünde Maden Sahası

Ordu Ulubey’de bulunan orman arazisinde kedi kumu üretiminde kullanılan bentonit madeninin tespit edilmesinin ardından Ulubey Belediyesi alana mesire alanı yapmak için çalışmalara başladı. Hafriyat olarak gösterilen betonit, Fatsa’da bulunan bir kedi kumu fabrikasına boşaltıldı.

yapi.com.tr
Belediyeden Mesire Alanı Görünümünde Maden Sahası (Fotoğraf: BirGün)

Ordu Ulubey’de Karakoca Mahallesi’nde bulunan bir futbol sahasının hemen yanındaki orman arazisinde kedi kumu yapımında kullanılan bentonit madeni tespit edildi. Bulunduğu bölge nedeniyle maden sahası ilan edilmesinin yasalara göre neredeyse imkânsız olduğu alan için AKP’li Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan ilginç bir yönteme başvurdu.

BirGün’den Onur Durmuş’un haberine göre; söz konusu maden sahasına ‘mesire alanı’ yapacağını beyan eden Türkcan, Ulubey Orman Müdürlüğü’nden izin alarak alanda kazıya başladı. Bölgede bulunan değerli maden için hafriyat ihalesi düzenleyen Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, bu yöntemle bentonit madenini maden ruhsatına gerek kalmadan çıkartarak Ordu Fatsa Organize Sanayi Sitesi’nde bulunan bir kedi kumu şirketinin depolarına göndermeye başladı.

Belediye başkanından ilginç savunma
Maden ruhsatı alınmadan hafriyat olarak gösterilerek bir firmanın deposuna aktarılan madenlerle ilgili Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, “Biz o alana bir kapalı spor tesisi yapmayı planladık. Bunun üzerine Ulubey Orman Müdürlüğü’nden izin alarak alanda kazıya başladık. Buradaki hafriyatların taşınması için de bir ihale açtık. İhale firması buradaki hafriyatları nereye taşır, nereye boşaltır onu ben bilmem. Bunun sorumluğu Ordu Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Biz başvurumuzu Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne yaparız, onlar da bize bir alan belirler ve hafriyatlar oraya dökülür.” dedi.

Kamyonların kedi kumu firmasına gittiğinin tespit edildiğinin söylenmesinin ardından Türkcan, “Bunun takibini ben yapamam. Kamyonları mı takip edeceğiz” yanıtını verdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Türkcan’ı yalanladı
Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Hatipoğlu ise, Türkcan’ın iddialarını yalanlayarak, “Ulubey Belediyesi’nden bize resmi olarak bir talep gelmedi” ifadelerini kullandı.

Ordu Orman Müdürlüğü’nden bir yetkili de Ulubey Belediye’sinin alana ‘mesire alanı’ yapmak için başvuruda bulunduğunu belirterek, “Bize Ulubey Belediyesi’nden bir mesire alanı yeri talebi geldi ve biz bunun onayı için karar verme yetkisine sahip olan Giresun Orman Müdürlüğü’ne konuyu ilettik. Bize henüz orayla ilgili bir yanıt gelmedi. Belki onaylanmıştır ve yazının bize gelmesi gecikmiştir. Oradaki süreci bilmiyorum.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyeden-mesire-alani-gorunumunde-maden-sahasi_204952.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!