Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ankara Bulvarlarına "Şanzelize" Modeli!

Büyükşehir Belediyesi, Paris’in ünlü Şanzelize Bulvarı’nı süsleyen ve turistler tarafından yoğun ilgi gören kare-küp şeklindeki ağaçların benzerini Ankara’ya dikmeye hazırlanıyor.

yapi.com.tr
Ankara Bulvarlarına "Şanzelize" Modeli!

Dünyanın gelişmiş şehirlerinde ve özellikle büyük başkentlerde dikilen kare ağaçlar Ankara’ya geliyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Fransa’da yaygın olarak kullanılan ve Paris’te neredeyse her köşede yer alan kare ağaçların turistler tarafından çok sevildiğini belirterek, “Şanzelize Bulvarı onlarca turistin ziyaret ettiği bir bölge. Bu ağaçlar neredeyse Fransa’nın sembolü olmuş durumda. Biz de yeni açılan Ankara Bulvarı’nı kare ağaçlarla donatarak yeşil renkli bir görsel şölen sunmak istiyoruz” dedi.

Yeşil vadi hissi doğacak

Dört gidiş dört geliş olmak üzere sekiz şerit olarak açılan Ankara Bulvarı’nın çok uzun olduğunu dile getiren yetkililer, devam eden yeşillendirme çalışmalarının yanı sıra kare ağaçları da ekleyerek yeşil bir koridor oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Yolu kullanan vatandaşların bulvardan geçerken bir vadiden geçiryormuş gibi hissedeceklerini vurgulayan görevliler, “Ankara Bulvarı yeşil dokusuyla hem trafiği hem de Ankara’yı rahatlatacak” diye konuştu.

Ihlamur ve çınarlar

Hürriyet'in haberine göre, belediye yetkilileri çınar ve ıhlamur olarak dikilen bitkilerin budanarak küp şeklini alacağını söyleyerek şöyle devam etti: “Ihlamur ve çınar dikildikten sonra budanacak. Bu şekilde 2 bin adet ‘küp ağaç’ uygulaması yapılacak. Anadolu Bulvarı orta refüjüne 300 adet, İrfan Baştuğ Caddesi orta refüjüne 300 adet, Turgut Özal Bulvarı orta refüne 200 adet, ODTÜ orta refüj ve yan bantları 12 kilometrelik alana 900 adet ve Mevlana Bulvarı orta refüjüne 300 adet olarak dikim yapılacak.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-bulvarlarina-sanzelize-modeli_112289.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!