Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ankara'ya 3 Kilometrelik Bisiklet Parkuru Yapacak

Haziran 2016’da yaşamın başlayacağı Mebuskent, 3 kilometre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun bisiklet parkuruna sahip konut projesi olmayı hedefliyor.

yapı.com.tr
Ankara'ya 3 Kilometrelik Bisiklet Parkuru Yapacak

Projeyi gerçekleştiren Aymor Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, “Mebuskent’te bisikletliler ayrıcalıklı olacak” dedi. Kürşat Ayhan, Türkiye'de bu kadar uzun bisiklet parkuru ve bisiklet kullanımına uygun alt yapıya sahip başka proje olmadığına işaret ederek, "Bisiklet kullanımı Türkiye’de maalesef fazla yaygın değil. Yeni bir gelişme olarak hükümetimiz, şehir içinde bisikletin ulaşım amaçlı kullanımını yaygınlaştırma yönünde bir adım attı. Buna ilişkin yönetmelik geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Biz de Mebuskent olarak, bisiklet kullanımını özendirecek ve bunun tüm kurallarına uygun bir yapı oluşturuyoruz. Mebuskent’te 3 kilometrelik bir bisiklet sürüş alanımız var ve tüm sinyalizasyonlar ona göre ayarlanacak” dedi.



Ankara'da hayata geçirilen Mebuskent, bisiklet kullanımını önceleyen tasarımı ve dev parkuru ile dikkat çekiyor.
Mart 2013’te, Batıkent Çakırlar bölgesindeki 388 dönümlük bir alanda inşasına başlanan ve Haziran 2016’da yaşamın başlayacağı Mebuskent, 3 kilometrelik uzunluğu ile halen Türkiye'nin en büyük bisiklet parkuruna sahip yerleşim projesi olarak belirtiliyor. Projede yerleşim içi trafik alt yapısı, çevre düzenlemesi ve tüm donatılar, bisiklet kullanımına odaklı ve bunu özendirecek şekilde hazırlandı.



2016'da teslim edilecek

332 villa ve 10 bloktan oluşan Mebuskent’te teslimler Haziran 2016’da gerçekleştirilecek. 2+1, 3+1 ve 4+1 daire ve bahçeli villa seçeneklerini bulunan projede, 13.650 metrekarelik golf sahası, 5.000 metrekarelik AVM, 2.000 metrekare alana sahip spor kompleksleri, yürüyüş yolları, çocuklar için 11 oyun parkı, bir evcil hayvanlar parkı ve ayrıca kreş ve okul da yer alacak. .

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankaraya-3-kilometrelik-bisiklet-parkuru-yapacak_137972.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!