Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ankara'nın Panorama Noktası Yapılaşmaya Açılıyor

Mimarlar, Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara'nın en önemli bakı noktası olan Çaldağ'da yapmak istediği kentsel dönüşüm planlarını yargıya taşıdı.

yapi.com.tr
Ankara'nın Panorama Noktası Yapılaşmaya Açılıyor Foto: Ahmet Soyak

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Büyükşehir Belediye Meclisinden onaylanan Çankaya İlçesi Çaldağ Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları değişikliği işleminin yürütmesinin durdurulmasını isteyerek yargıya taşıdı. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Ankara'nın en önemli bakı noktası olan Çaldağ (keklikpınarı) yeşil alan olmalı. Çaldağ'da yüksek yoğunluklu yapılaşmayı içeren kentsel dönüşümü yargıya taşıdık" dedi

"Prag'da Petrin Tepesi neyse Ankara'da Çaldağ Tepesi odur"

"Deniz seviyesinden 1293 metre yükseklikte olan Çaldağ Tepesi'ni yapılaşmaya açmak akla ziyan bir durumdur. Ankara'ya yapılacak en büyük kötülüklerden birisidir.Herkes Ankara'yı Çaldağ'dan görmeli" diyen Candan şunları söyledi:"Gelişmiş ülkelerde kent panoramasının  görüldüğü tepeler, turizm açısından en değerli kamusal mekanlar olarak değerlendirilirken, maalesef bizde kent planlamasından mimarlıktan ve yapılı çevreden bir nebze nasibini almamış  yöneticilerin elinde en önemli değerlerimiz ranta kurban ediliyor.Viyana'da Kahlenberg  Tepesi, Budapeşte'de Gellert Tepesi, Floransa'da Michelangelo Tepesi, Prag'da Petrin Tepesi o kent için ne ise Ankara'da Çaldağ Tepesi de öyledir. Yapılaşma olmayan alana yükseklik serbest ve 2 emsal verilerek, alanın yarısından fazlası konuta açılmaktadır.  Plan notlarında yapı yoğunluğu artırılmış. Büyükşehir Belediyesi 2012’de aynı bölgede yaptığı planlarda bölgenin  %70’ini açık ve yeşil alan düzenlerken bugün yapılan plan değişikliği ile aynı bölgeyi yüksek yoğunluklu konuta açıyor. Çaldağ Tepesi, parası olanların konut aldığı bir tepe değil, herkesin tepesi olmalı, Ankara'nın panoramik görüntüsü, satılamaz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankaranin-panorama-noktasi-yapilasmaya-aciliyor_138636.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!