Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tek Parkı Yıkmak istiyor

Antalya halkı, belediye tarafından yıkılıp otopark yapılmak istenen bölgedeki tek parklarına sahip çıkmak için nöbet tutmaya başladı.

yapi.com.tr
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tek Parkı Yıkmak istiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Muratpaşa İlçesi’nin Üçgen Mahallesi’nde bulunan ve içinde Giritliler Evi, çocuk parkı ile çok sayıda ağacı barındıran parkı yıkmaya hazırlanıyor. Mahallenin tek yeşil alanı olan parkı yıkarak otopark yapmak isteyen Belediyeye karşı halk nöbet tutmaya başladı. Yıkımı engellemek için parkta nöbet tutmaya başlayan yurttaşlar imza kampanyası başlattı ama polisler ‘imza kampanyası için izin alınmadığını’ öne sürerek imza toplamaya devam etmeleri halinde yurttaşlara müdahale edeceklerini söyledi.

Otopark için ağaçlara kıyacaklar

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, konuyla ilgi konuşan Giritliler Derneği Başkanı Ali Cem Çon “Mahallenin tek yeşil alanı olan ve içinde çok sayıda ağaç ve çocuk parkı bulunan alanın yıkılmasına karşıyız” dedi. Parkın 200 metre yanında yıkılan eski şarampol polis karakoluna ait boş arazi varken yeşil alana otopark yapılmasının mantığını anlayamadığını belirten Çon, “178 araç sığacak bir otopark için bu parkı yıkmaya değer mi? Benim çocukluğum burada geçti, buradaki ağaçların birçoğu benden eski. Bu ağaçlara nasıl kıyacaksınız? Biz mahalleliler olarak buradaki ağaçların sökülmesini ve otopark yapılmasını istemiyoruz. Bunun sonunda ne olursa olsun hepimiz burada olacağız ve parkımızı savunacağız. Park içinde bulunan Giritli Evi başka bir yere taşınabilir veya yeniden yapılabilir. Ama giden ağaçlar bir daha geri gelmez. Zaten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’la görüştüm Giritliler Evi’ni Beş Şehitler Parkına taşıyacağı sözünü verdi” dedi.

Parkın yıkılacağı haberi alındıktan sonra parkta nöbet tutmaya başlayan mahalle sakinlerini KESK-DİSK ve TMMOB’den oluşan bir heyet ziyaret etti. Konu hakkında mahallelilerden ve dernek yetkililerinden bilgi alan heyet mahalleliye destek sözü verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antalya-buyuksehir-belediyesi-tek-parki-yikmak-istiyor_159001.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!