Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Antalya'ya "Müze Konseptli Cadde" Geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi'ni dünyanın ilk müze konseptli caddesi haline getirecek ve bambaşka bir çehreye kavuşturacak Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi'ni 11 Ocak'ta ihaleye çıkarıyor.

yapi.com.tr
Antalya'ya "Müze Konseptli Cadde" Geliyor!

DHA'nın haberine göre, Ali Çetinkaya Caddesi 'Güneş Doğudan Yükseliyor' sloganıyla tanıtılan Doğu Garajı Projesi kapsamında yeniden düzenlenecek. Bölgeyi turistik bir cazibe merkezine dönüştürecek Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi, 11 Ocak Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi Encümeni Toplantı Salonu'nda ihaleye çıkıyor. Proje tamamlandığında Ali Çetinkaya Caddesi, görsel güzellik katan bina cepheleri, modern kaldırımları, rengarenk gölgelikleri, kent mobilyaları, aydınlatması ile Antalya'ya gelenlerin görmeden gitmeyeceği bir bölgeye dönüşecek.

Caddede tarihi eserler sergilenecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in "Antalya'nın en değerli köşelerinden biri haline gelecek" dediği Ali Çetinkaya Caddesi, proje kapsamında yayalaştırılacak. Proje ile 850 metre uzunluğunda cadde ve kentsel tasarım düzenlemesi yapılacak. Müze konseptiyle tasarlanan cadde boyunca 7 sergi küpü yer alacak ve Doğu Garajı kazısında çıkan tarihi eserler burada sergilenecek. 3 bin 500 metrekare yeşil alanın yer alacağı projede 2 süs havuzu inşa edilecek.

Binaların cepheleri yenilenecek

Proje kapsamında 89 binanın cepheleri yenilenecek. Binaların caddeye bakan kısımlarına kaplama yapılarak, klima üniteleri saklanacak. Diğer cephelere ise sıva tadilatı ve boya uygulanacak ve yerler doğal taş plaklar ile kaplanacak. Engelliler için takip taşları döşenecek. İş yerlerine malzeme ulaşımını sağlamak amacıyla servis yolu yapılacak. Bölgeye araç giriş çıkışı günün belli saatlerinde olacak. Projeyle Meydan Kavşağı'nda da düzenleme yapılacak. Esnafın çalışmalardan en az etkilenmesi ve dükkanlarının kapalı kalmaması için titiz bir çalışma yürütülecek. Örneğin döşeme yapılırken toz olmaması için sahada taş kesimi yapılmayacak.

"O turist bu dükkana girecek"

Başkan Menderes Türel, inşaatı süren Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi, Nekropol Projesi ve Ali Çetinkaya Caddesi düzenlemesi tamamlandığında Doğu Garajı'nın bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri haline geleceğine dikkati çekti. Kent merkezinde yeni bir çekim merkezi oluşacağını belirten Türel, “Seçimler öncesinde ' O turist bu dükkana girecek' demiştik. İşte bu projeler tamamlandığında o turist bu dükkana girecek" dedi.

Halkın yüzde 93'ü evet demişti

Büyükşehir Belediyesi, katılımcı belediyecilik anlayışıyla tüm büyük projelerinde olduğu gibi Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi'ni de halkın onayına sunmuştu. 31 Temmuz'da Yüksekalan ve Çaybaşı mahallelerinde yapılan referandumda vatandaşlar sandık başına gitmiş ve yüzde 93,21 oranında projeye “Evet, istiyoruz" demişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antalyaya-muze-konseptli-cadde-geliyor_153825.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!