Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Antalya’da İmar Planı Değişikliği!

Antalya’nın Aksu, Döşemealtı, Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı ve Serik ilçelerinde günübirlik piknik alanları ticaret alanına, tarım alanları konut alanına dönüşecek.

yapi.com.tr
Antalya’da İmar Planı Değişikliği!

Birgün Gazetesi'nden Burcu Cansu'nun haberine göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Antalya’yı ranta açacağı “Aksu, Döşemealtı, Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı, Serik İlçeleri 2040 yılı 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği” raporu ile açığa çıktı. Rapora göre, Döşemealtı İlçesindeki Düzlerçamı bölgesinde günübirlik piknik alanı olan bölge, yeni plana göre ticaret alanı olacak.

Parsel parsel rant

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Yaban Hayatı Koruma ve Geliştirme Sahası ile Arkeolojik ve Doğal sit alanlarına tren yolu yapılması kararı alındı. Bunun için bu alanlar Yaban Hayatı Koruma ve Geliştirme Sahası olmaktan çıkarıldı. Belediyenin 2040 yılı için öngörülen plan değişikliği raporu, Antalya’nın parsel parsel ranta açılacağını gözler önüne serdi. Belediyenin resmi internet sitesinde yer alan İmar Değişikliği planında, Belediye Meclisinin Haziran-Temmuz ayları süresince askıya çıkardığı Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ve Serik ilçesi ile ilgili 1/25.000 ölçekli plana yer verildi. Askı süresince 691 dilekçe ile çeşitli itirazların geldiği kaydedilen raporda, yapılan plan değişiklikler ilçe ilçe sıralandı.

Tarım alanına konut

Aksu İlçesi’nde yurttaşların 182 dilekçe ile itiraz etmesine rağmen, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Antalya-Isparta Karayolu güzergâhı plana işlendi. Döşemealtı’nda öngörülen değişiklilere ilişkin Döşemealtı Belediyesi de dâhil olmak üzere kamu kurumları ve yurttaşlarca 186 itiraz dilekçesi gönderdi. Buna karşın, *Düzlerçamı bölgesinde “Günübirlik Alan” olan bölge “Ticaret Alanı”na, Dağbeli Mahallesi merkezinde Burdur yolunun batısında yer alan “Ticaret Alanı” olan alan “Gelişme Konut Alanı”na, Antalya toprak yolu tarım dışına çıkarılması gerekçesiyle “Gelişme Konut Alanı”na Muratpaşa ilçesindeki, Ali Çetinkaya caddesine cephesi olan “Mevcut Konut Alanı”na, dönüştürüldü. Topçular Mahallesi’ndeki “Askeri Alan”ın niteliği de “Gelişme Konut Alanı” oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin eski Belediye Başkanı CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, “Düzlerçamı, Antalya’nın ağaç deposudur. Şehrin akciğeridir, o olmazsa şehri havalanma açısından rezil edersiniz. Bu alanlar ranta açılmamalıdır” dedi. Antalya’nın 3,5 yıl önceki Nazım İmar Planı’na göre kent merkezinin 5 milyon nüfusu kaldırabilecek kapasitesi olduğuna değinen Akaydın, “Bu kapasiteye de 2050 yılı öncesi ulaşması mümkün değil. Kaldı ki son 3,5 yıl içerisinde de etik hatalarla özellikle Çakırlar bölgesini imara açtılar. Antalya’nın mevcut bina ve imar stokunu düşündüğümüzde 2050’ye kadar buna ihtiyacı yok. AKP ise yandaşlarına yeni rant alanlar açarak onları zengin ediyor ve şehrin ekolojik dokusunu bozacak projeler üretiliyor” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antalyada-imar-plani-degisikligi_161725.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!