Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Antalya'nın Nazım İmar Planına İhtiyacı Var!"

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, bölgenin sorunlarına ilişkin çözüm önerileri sundu. Balcı, Antalya'nın nazım imar planına ihtiyacı olduğunu belirtti.

yapi.com.tr
"Antalya'nın Nazım İmar Planına İhtiyacı Var!"

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya'nın ulaşım, deprem, kentsel dönüşüm, altyapı gibi master planlarının bütüncül olarak ele alındığı Nazım İmar Planına ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu planların sadece Antalya merkezi baz alınarak yapılmaması gerektiğini savunan Balcı, "Sadece Antalya merkezdeki trafiği rahatlatmak için değil, Bütün şehir yasası ile dahil olan tüm bölgelerimiz için bu planların baştan sona uygulanması doğru olandır." dedi.

Antalya'nın daha güvenilir ve yaşam standartları yüksek bir şehir olması için planlamanın mutlaka olması gerektiğine değinen Balcı, "İnsan olarak hayatımızın her aşamasında yaptığımız en büyük hata plansızlık. Hayata geçireceğimiz her projede planlama yapmamız şart. Teknik ve bilimin ışığında bakan insanlar olarak mutlaka ileriye dönük planların yapılması kanaatindeyiz. Güncel çözümler yerine ileriye dönük planlamalar şehrimiz için her açıdan daha sağlıklı olacaktır" dedi.

Antalya Ekspres Gazetesi'nin haberine göre, İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediye meclisinde gündeme gelen ve Ulaştırma Bakanlığı na ön izin talebiyle gönderildiği belirtilen master planı hakkında değerlendirmede bulundu. Balcı, yaklaşık 4 aydır beklemede olan planın doğru uygulandığı takdirde Antalya için faydalı olacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım master planı hazırlanırken herhangi bir yardım istemediğini belirten Balcı, "Bunlar bizim arzu ettiğimiz şeyler. İstenildiği zaman her türlü yardımı yapmaya hazırız. Başından beri savunduğumuz kentin bir planının olması. Ulaşım, deprem, kentsel dönüşüm, alt yapı gibi master planlarımızın yapılması ve bunların bütüncül olması gerekir. Buna bağlı olarak Nazım İmar planını çok önemsiyoruz. Her platformda bunu dile getirmeye devam ediyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antalyanin-nazim-imar-planina-ihtiyaci-var_157085.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!