Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Antalya’da Tartışılan Proje Yargıya Taşındı

Antalya Mimarlar Odası, Antalya Konyaaltı Liman bölgesinde AVM, otel ve konut fonksiyonların da bulduğu Fenix Center projesinin durdurulması talebiyle dava açtı. Dilekçede, boyu 70 metreyi bulacak projenin kentin siluetini bozacağı belirtildi.

yapi.com.tr
Antalya’da Tartışılan Proje Yargıya Taşındı

Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Konyaaltı Liman bölgesinde yapımı süren Fenix Center projesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Projenin kamu yararına, şehircilik ilkelerine aykırı olduğu belirtilen açıklamada; “Ayrıcalıklı uygulamalar hiç kimsenin hakkı değildir” denildi.

Sözcü’den İsmail Akın’ın haberine göre; Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Serdar Aykurt, Antalya Konyaaltı ilçesi Liman bölgesinde, bünyesinde AVM, otel ve konut fonksiyonları bulunan, Antalya'nın ilk karma projesi olarak sunulan Fenix Center projesi ile ilgili olarak Konyaaltı Belediyesi'ne ‘ruhsat verilip verilmediği' konusunda başvuru yaptıklarını fakat yanıt alamadıklarını söyledi. Projenin yüksek katlı olacağını basından ve sosyal medya mecralarından öğrendiklerini belirten Aykurt, “Liman Mahallesi 8903 ada 1 parselde yapımı süren proje ile ilgili alınan yapı ruhsatının imar planına uygunluğu, emsali ve gabarisinden dolayı, uygulamada karşılaşılacak kentsel sorunlar ve kent siluetine olumsuz etkisinden endişeliyiz. Konyaaltı Belediyesi'nden gerekli bilginin istenmesine rağmen cevap verilmemesi endişelerimizi artırdı.” dedi.

“Kamu yararına, şehircilik ilkelerine aykırı”
Aykurt, projeye ilişkin soru işaretlerini şöyle sıraladı; “Atıl durumdaki tamamlanmamış inşaatın yıkılarak yerine yapılan projenin, imar planında ayrıcalıklı bir plan değişikliği yapılmadan, hangi süreçte bu kadar hak kazandığı merak konusu olmuştur. Yatay olarak AVM olabilecek bir ticaret alanı, inşaat hakkı olan emsal ile tekrar yatay bir AVM olarak projelendirilir veya emsali üst katlara kullanılan ofis veya otel bloğu olabilir. Ancak her ikisinin de yüksek yoğunluklu olması soru işaretidir. Antalya’da yüksek yapı için en uygun yer Tünektepe ve Beydağlarının çok yakını ve dolgu alanı olduğunu bildiğimiz, su seviyesi yüzeye çok yakın olan Liman bölgesi midir? Benzer hatalar yıllar önce İstanbul Ataköy ve Bakırköy'de, Zeytinburnu, Beşiktaş'ta ve İzmir Bayraklı’da birkaç güzel bina ile başlamadı mı? Mimari proje şıktır, çağdaş çizgiler taşımaktadır, heyecanlıdır, arkitektoniktir, sürdürülebilir nitelikler ile donatılıdır. Bu konular tartışmaya açıktır. Böyle bir proje için maalesef konum yanlıştır. Kamu yararına, şehircilik ilkelerine aykırı ve ayrıcalıklı uygulamalar hiç kimsenin hakkı değildir.”

“AVM'ler için özel imar ayrıcalıkları mı verilmiştir?” diyen Aykurt, “Bu uygulama hayata geçerse Antalya’da bulunan tüm AVM'ler, emsal alacağı çıkararak, üzerlerine birer ikişer kule otel veya ofis bloğu inşa edecektir. Yeni yapılacak kentsel dönüşüm projeleri de bu projeleri örnek alacaktır.” şeklinde konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antalyada-tartisilan-proje-yargiya-tasindi_183539.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!