Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antik Tiyatronun Restorasyonu Tamamlandı

"Hierapolis Antik Tiyatrosu"nun restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığınca sağlanan 1 milyon 750 bin lira ödenekle tamamlandı.

yapi.com.tr/AA
Antik Tiyatronun Restorasyonu Tamamlandı

Bin 800 yıllık "Hierapolis Antik Tiyatrosu"nun restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığınca sağlanan 1 milyon 750 bin lira ödenekle tamamlandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, mitolojik kabartmaları ve sahne binasıyla özgün bir yere sahip Hierapolis Antik Tiyatrosu, yapılan bu restorasyon çalışmaları sonrasında 12 bin kişilik kapasitesiyle kültürel ve sanatsal etkinlikler için faal duruma getirildi.

Adını Amazonlar kraliçesi Hiera'dan aldığı düşünülen Antik Tiyatro, Yunan tanrıları adına inşa edilen kutsal alanları, tarihi hamamı, surları, su kanalları ve kiliseleriyle Anadolu'nun en çok turist çeken destinasyonları arasında bulunuyor.

Yeni mezar yapısı ortaya çıkarıldı

İtalya Lecce Salento Üniversitesinden Prof. Dr Francesco D'andria başkanlığında, Denizli'nin merkezinde yer alan antik kentte uzun yıllardır sürdürülen kazı ve restorasyon çalışmaları ise devam ediyor.

Tripolis Caddesi ve Kuzey nekropolü içinden geçen yol çevresinde yapılan çalışmalarla, bugüne kadar yolun yaklaşık olarak 150 metrelik bölümü açığa çıkarılırken, daha önce tespit edilemeyen bir mezar yapısıyla da karşılaşıldı.

Persophone'nin yeraltı dünyasının girişi olarak kabul edilen Plutonium kutsal alanındaki kazı çalışmalarında da, dini törenlerde kurban edildiği anlaşılan boğa ve kuş kemiklerine rastlandı. Menderes Vadisi'nde bulunan Nysa Antik Kenti ve Magnesia Antik Kenti'nde yapılan törenlere benzer törenlerin burada da yapıldığı öngörülüyor.

Antik kaynaklardan edinilen bilgiler kapsamında Cicero, İmparator Hadrian ve Caracalla ile filozof Damascius tarafından ziyaret edildiği bilinen Plutonium kutsal alanındaki kazıların en önemli buluntularının ise mermer Dionysos heykeli ile Aphrodite başı olduğu belirtiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antik-tiyatronun-restorasyonu-tamamlandi_112956.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!