Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"AOÇ’de 1 Metrekare Alanın Yıllık Kirası 10 Kuruş"

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği arazileri satışının kiralama yöntemiyle devam ettiğini belirterek, 24 Nisan 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ihale ilanı ile AOÇ arazilerinde yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanın tarımsal üretim alanı adı altında kiralama yöntemiyle ihaleye çıkartıldığını bildirdi.

yapi.com.tr
"AOÇ’de 1 Metrekare Alanın Yıllık Kirası 10 Kuruş"

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin kiralama yöntemiyle satışına yönelik, “Paha biçilemez ve Atatürk’ün bize şartlı bağışla emanet ettiği AOÇ arazileri umarsızca talan ediliyor. AOÇ’de 1 metrekare alanın yıllık kirası 10 kuruş! Bu Atatürk’ün şartlı bağışına ihanettir. AOÇ müdürü derhal istifa etsin. Ankara Büyükşehir Belediyesi kent ve tarım politikasının bir parçası olarak, AOÇ arazilerine sahip çıkarak, kent tarımı yapmalı. Halka ucuz ve sağlıklı gıda teminine öncülük etmelidir” dedi.

"Büyükşehir Belediyesi AOÇ’ye sahip çıkmalı"
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi: “Bugün AOÇ arazilerinde yaklaşık 1 milyon metrekarelik alan tarımsal üretim alanı adı altında kiralama yöntemiyle ihaleye çıkartılmaktadır. AOÇ Müdürlüğü yeni bir yol bularak, tarımsal üretim alanı diye programını ve üretim desenini kamuoyuna açıklamadan kiraya vermektedir. AOÇ’nin kuruluş amaçları arasında yer alan tarımsal üretimi gerçekleştiremeyecekse, AOÇ müdürlüğü görevinden derhal istifa etmelidir. Asli görevleri arasında yer alana tarımsal üretimin bir nevi özelleştirilmesi anlamına gelen bu kiralama yöntemi kabul edilemez.

Sayıştay raporlarında AOÇ’nin kiralama sürecinde en çok geçici yapılaşma baskısıyla karşı karşıya kaldığı ve bunun da giderek kalıcı yapılaşmaya dönüştüğü ifadeleri ile ele alındığında, tarımsal üretim kılıfı ile yeni bir talan süreci ile karşı karşıyayız. 1 metrekaresinin yıllık ücreti 10 kuruşa denk gelen bu ihale, bu ülkenin kurucusunun halkına bağışladığı bir alanda incitici ve alaycıdır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi kamucu bir bakış açısı ile AOÇ alanına sahip çıkmalı, ekonomik krizle birlikte sağlıklı gıdaya erişimin zor olduğu şu günlerde, AOÇ’de kentsel tarım ve halk için üretimin Atatürk’ün şartlı bağışına uygun olarak hayata geçirilmesinde öncülük etmelidir. Bu süreç içerisinde Mimarlar Odası Ankara Şubesi her türlü desteği vermeye hazırdır. Kent tarımı ve halka ucuz gıda temini Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışma alanındadır. AOÇ arazisinin özelleştirilmesine izin verilmemelidir.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/aocde-1-metrekare-alanin-yillik-kirasi-10-kurus_172289.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!