Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Arçelik'e Avrupa Yatırım Bankası'ndan Ar-Ge Finansman Desteği

Arçelik, Avrupa Birliği'nin uzun vadeli finansman kurumu Avrupa Yatırım Bankası'yla (European Investment Bank - EIB) imzalanan anlaşma ile Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesine yönelik olarak, 100 milyon avro tutarında program kredisi temin etti.

yapi.com.tr / AA
Arçelik'e Avrupa Yatırım Bankası'ndan Ar-Ge Finansman Desteği

Arçelik AŞ açıklamasına göre, kredi, Arçelik'in 2012-2015 yılları arasında; enerji verimliliği, ileri malzeme teknolojileri, uluslararası işbirlikli Ar-Ge projeleri, yenilikçi ürün teknolojileri, akıllı ev ve çevreci üretim süreçleri geliştirme alanlarındaki Ar-Ge faaliyetlerini finanse etmek için kullanılacak. Bu faaliyetler, işletme Ar-Ge ve üretim ekiplerinin koordinasyonu ve desteğiyle ağırlıklı olarak Arçelik'in İstanbul'daki Merkez Ar-Ge Direktörlüğü ve ODTÜ Teknokent içerisindeki Ar-Ge birimleri tarafından gerçekleşecek. Söz konusu kredi, sabit faizli, teminatsız ve 3 yılı anapara geri ödemesiz olmak üzere toplam 7 yıl vade ile sağlandı. Yüzde 2,6290 oranında sabitlenen fonlama maliyeti Arçelik'in uzun vadeli finansal gücüne duyulan güvenin göstergesi oldu.
     
Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, imza törenindeki konuşmasında, ''Avrupa Yatırım Bankası'nın Ar-Ge finansmanı alanındaki ilk kredi destek programlarından birine hak kazandığımız için son derece mutluyuz'' dedi. Arçelik'in başarısının ardındaki en önemli faktörlerden birinin Ar-Ge ve inovasyon gücü olduğunu belirten Çakıroğlu, şöyle devam etti:

''1991 yılında merkez Ar-Ge'nin kuruluşundan bu yana, Ar-Ge faaliyetleri ve beraberinde getirdiği teknolojik yetkinlik sayesinde Arçelik özgün teknolojisiyle tasarlayıp, ürettiği ürünleri uluslararası pazarlara sunabilmektedir. Bununla da kalmayıp, rekabette bizi öne çıkaracak, katma değeri yüksek, dünya standartlarında ürünler geliştirebildik.''

Pazarları tanıyan, müşterileri anlayan ve ihtiyaçlarını öngören, bu ihtiyaçlara cevap verecek yenilikçi ürün ve hizmetleri hızla sunabilen teknoloji ve inovasyon kabiliyetine sahip olmanın önemini vurgulayan Çakıroğlu ''Bu bilinçle Ar-Ge'yi odağımızda tutmaya devam ediyor ve her yıl bu alandaki yatırımlarımızı artırıyoruz. Avrupa Yatırım Bankası'nın Arçelik'e verdiği kredi, sürdürülebilir rekabet gücümüzü destekleyen Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımıza olan inancın önemli bir göstergesidir'' dedi.

EIB'in Türkiye'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Pim Van Ballekom ise ''Arçelik'in yenilikçi ve rekabetçi stratejisini desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ar-Ge'ye destek vermek Avrupa Yatırım Bankası için önemli bir öncelik ve bu bizim Türkiye'de özel sektörde Ar-Ge'yi desteklemek adına gerçekleştirdiğimiz ilk operasyonlardan biri. İnovasyon, Avrupa için global ortamda rekabet gücünü ve mevcut istihdamı korumak; sürdürülebilir gelişim sağlamak için olmazsa olmaz bir konu. Arçelik, söz konusu Ar-Ge programı kapsamında, ürünlerinin çevresel sürdürülebilirliğini ve kalitesini daha da geliştirmek anlamında büyük katkılar elde edecektir'' ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/arcelike-avrupa-yatirim-bankasindan-ar-ge-finansman-destegi_103355.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!