Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Arçelik'in Meslek Liselerinde Açtığı Laboratuvar Sayısı 8'e Çıkacak

Arçelik 'Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis Programı' kapsamında açtığı laboratuvar sayısını, 4 yeni laboratuvarla 8'e çıkaracak. Trabzon, İzmir ve Ankara'da laboratuvar açılışlarını gerçekleştiren şirket, 10 Ekim Perşembe günü Bursa'da açacağı laboratuvarla bu yıl 4 yeni sınıfı daha eğitime sunmuş olacak.

yapi.com.tr / AA
Arçelik'in Meslek Liselerinde Açtığı Laboratuvar Sayısı 8'e Çıkacak

Arçelik'in 2011 yılında hayata geçirdiği bu program, elektrikli ev aletleri teknik servis elemanı yetiştirme alanında özel laboratuvar açılması bakımından Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, laboratuvarlarına yenilerini eklemekten dolayı heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, söz konusu programın elektrikli ev aletleri teknik servis elemanı yetiştirme alanında özel laboratuvar açılması bakımından Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydetti.

2013-2014 eğitim döneminde sekiz okulda toplam 331 öğrencinin laboratuvarlarda eğitim göreceğini aktaran Çakıroğlu, şunları ifade etti:


"Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi, mesleki ve teknik eğitimin ülke ekonomisi açısından önemine dikkat çekmesi, kalifiye işgücünün yetiştirilmesine katkıda bulunarak gençleri mesleki eğitime özendirmesi ve bu liselerde eğitim gören gençlerimizin iş gücüne kazandırılması açısından örnek gösterilebilecek bir kamu-özel sektör işbirliği projesidir. Biz de bu proje kapsamında 2011 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, içinde bulunduğumuz beyaz eşya ve elektronik sektörlerinde katma değer yaratacak 'Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis Programı - Arçelik Laboratuvarları Programı'nı geliştirdik. Servislerimizde çalışan 5 bin 900 teknisyenin yüzde 37'sini meslek lisesi mezunları oluşturuyor. Arçelik Elektrikli Ev Aletleri Dalı'nda, kendi bilgi ve teknolojilerimizi paylaşarak eğittiğimiz öğrencilerimizden, mezun olan ve bizimle çalışmayı düşünenleri öncelikle değerlendirip, iş imkanı sağlamaya çalışıyoruz. 2013 yılı itibariyle, İstanbul ve Diyarbakır’daki okullarımız ilk mezunlarını verdi. Bu öğrencilerin 26'sına yetkili servislerimizde istihdam sağladık".

Levent Çakıroğlu, Trabzon'da öğrencilerle birlikte

Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis Programı - Arçelik Laboratuvarları Programı

Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis Programı – Arçelik Laboratuvarları Projesi, 2011 yılında başlatıldı. Program, Koç Holding, Meslek Lisesi Memleket meselesi projesi kapsamında sürdürülebilir okul – işletme modelinin Türkiye’de sektöründe ilk uygulamasıdır.  

Proje, öğrencilerin laboratuvarlarda öğrenecekleri bilgilerle beyaz eşya (pişirici, ısıtıcı, yıkayıcı, buzdolabı) ve klima ürün gruplarında teknisyenlik yapabilecek düzeye gelmelerini hedefliyor. Arçelik A.Ş., ayrıca yetkili servislerinin ihtiyaç duyduğu teknik servis elemanlarının bir bölümünü bu okullardan karşılamayı ve meslek liselerinin Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis Bölümü’ndeki öğrencilerin geniş imkanlarla ve güncel teknolojilere dayalı bilgilerle eğitim almalarını sağlayarak  istihdamlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/arcelikin-meslek-liselerinde-actigi-laboratuvar-sayisi-8e-cikacak_113011.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!