Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Arkeolojik Sit Alanına Kum ve Çakıl Ocağı

Manisa Turgutlu ilçesi Çampınar Mahallesi'nde Turgutlu Belediyesi tarafından ikinci, üçüncü derece Arkeolojik SİT ve tarım arazisine kum-çakıl ocağı yapılması planlanıyor.

yapi.com.tr
Arkeolojik Sit Alanına Kum ve Çakıl Ocağı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde arkeolojik sit ve tarım arazilerinin yer aldığı alana kum ve çakıl ocağı yapılmak isteniyor. Bu amaçla Çampınar Mahallesi Alaçatı mevkisinde 50 bin ton kapasiteli ocak için proje dosyası sunuldu. 6,61 hektarlık alanın 315 metre uzağında konutlar da yer alıyor.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; proje alanı ikinci ve üçüncü derece Arkeolojik Sit ve tarım arazi içerisinde kalıyor. ÇED alanına yaklaşık 315 metre mesafede Çampınar Mahallesi’ne bağlı konutlar bulunuyor.

Proje dosyasında; açık ocak işletmeciliği kapsamında kum-çakıl üretimi için yıllık toplamda yaklaşık olarak 50 bin ton kum-çakıl malzemesi ekskavatör ile çıkarılarak yükleyiciler ile kamyonlara yüklenerek stok yapılmadan “Turgutlu Belediyesi Yol Yapım Çalışmaları” kapsamında kullanılmak üzere sevk edileceği belirtildi. Söz konusu malzeme ocağından çıkarılan malzemenin ihtiyaç duyulması halinde Turgutlu Belediye Başkanlığı’na ait devam eden projelerde de kullanılacağı kaydedildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/arkeolojik-sit-alanina-kum-ve-cakil-ocagi_184259.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!