Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Binlerce Çam Ağacı Taş Ocağına Feda Edilecek

Doğal fıstık çamı ormanı içerisinde yer alan 14 hektarlık alanda faaliyet gösteren taş ocağını 110 hektara çıkarmak için çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu kararı verildi.

yapi.com.tr
Binlerce Çam Ağacı Taş Ocağına Feda Edilecek

Bir yanı İzmir Bergama’ya diğer yanı ise Balıkesir Ayvalık’a kadar uzanan Kozak Yaylası’nda bulunan Türkiye’nin tek doğal fıstık çamı ormanları taş ocağı tehdidi altında. 14 hektarlık alanda faaliyet gösteren granit ocağını 110 hektara çıkarmak için çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu kararı verildi.

BirGün’den Rozerin Yüksel’in haberine göre; bin 882 adet ağacın kesileceği belirtilen ÇED raporunda, “Bu ağaçların tamamı birden kesilmeyecek, yıllık çalışma alanı üzerindeki ağaç sayısı kadar kesim işlemi gerçekleştirilecek. Proje alanı üzerinde bağ ve fıstıklık vasıflı tarım alanları bulunmakta olup, İl Tarım ve Orman Müdürlükleri’ne başvuruda bulunularak tarım dışı amaçla kullanım izni alınacaktır” dendi.

Ayrıca ÇED raporunda taş ocağının faaliyet göstereceği alanın vasıflı tarım alanı olduğu belirtildi. Faaliyet alanı 10 kattan daha fazla genişleyecek olan taş ocağının Aşağıcuma Mahallesi’ne sadece 780 metre uzaklıkta olması dikkat çekti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/binlerce-cam-agaci-tas-ocagina-feda-edilecek_184232.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!