Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Artvin’in Üstü Altından Daha Değerlidir

Artvin Cerattepe’de altın madeni projesine karşı mücadele yürütenler TBMM önünde milletvekillerine, “Artvin’in üstü altından daha değerlidir. Bu hukuksuzluğa dur deyin’’ çağrısında bulundu.

yapi.com.tr
Artvin’in Üstü Altından Daha Değerlidir

Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde Ankara’da Meclis önünde bir araya gelen yaşam hakkı savunucuları, “Artvin’in üstü altından daha değerlidir. Bu hukuksuzluğa dur deyin! Hızlı bir araştırma komisyonu kurarak, bilimsel gerçekleri arayın ve halkın sesine kulak verin” çağrısı yaptı.

Cerattepe geçilmez

Birgün Gazetesi'nden Burcu Cansu'nun haberine göre, Artvin Cerattepe’deki altın madeni projesini durdurmak için verilen mücadele büyüyerek sürüyor. Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde Dikmen kapısı önünde gerçekleşen eyleme Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı, Bakırtepe Çevre Platformu, Mülkiyeliler Birliği, TEMA, Birleşik Haziran Hareketi, Halkevleri, KESK, TMMOB, CHP ve HDP Milletvekilleri de katılarak destek verdi.

Yaşam hakkı savunucuları, “Adalet arıyoruz, hukuk arıyoruz, insanlık arıyoruz” vurgusu yapılan eylemde, “Cerattepe Geçilmez, Artvin Halkı Yenilmez”, “Artvin’de Maden İstemiyoruz” , ‘’Diren Artvin Yanındayız” “Altıncı Şirket, Artvin’den Defol” sloganları atılan eylemde “Artvin’in Üstü Altından Daha Değerlidir”, “Ölüler Altın Takmaz”, “Altınsız Olur, Artvinsiz Olmaz” yazılı dövizler taşındı.

Araştırma Komisyonu kurulsun

Kitle adına açıklama yapan Artvinliler Vakfı Başkanı Demir Akın, 26 bin insanın yaşadığı bir kentin tam üstüne bir nükleer bomba gibi maden işletme sahasının yerleştirilmesine karşı 25 yıldır mücadele edildiğini kaydetti. Akın, Artvin’in yok edilmesine izin verilmeyeceğini söyledi. Yeni kurulacak hükümete seslenen Akın, “Tüm milletvekillerini bu hukuksuzluğa dur demeye, hızlı bir araştırma komisyonu kurarak, bilimsel gerçekleri aramaya ve sonuçta halkın sesine kulak vermeye çağırıyoruz. Bu komisyon sürecinde Samsun’dan Artvin’e kadar yaylarımızı delik deşik edecek olan Yeşil Yol Projesi, derelerimizi kurutan HES inşaatları, bölgedeki tüm maden işletmeleri ve taş ocaklarının yarattığı çevre cinayetleri de ele alınmalıdır” dedi.

Artvin'den maden çıkartmayacağız

Artvin Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Sabriye Tuncay, Artvin’den maden çıkartılamayacağının altını çizerken, “Bizleri yok etmediğiniz müddetçe, Artvin’de maden çıkarttırmayacağız. Size bu mutluluğu yaşatmayacağız. Bu nasıl bir zihniyettir ki insanlar kendi doğasını yok ediyor’’ diye konuştu.

Bakırtepe Çevre Platformu Ankara Sözcüsü Ali Balkız da “Artvin yerine Sivas, Cerattepe yerine Bakırtepe, Cengiz İnşaat yerine Koç Holding yazdığınızda yaşanan hikaye aynı. Sivas’ın meşhur Kangal köpeklerini bilmeyen yoktur, Bakırtepe’ye tekrar gelinirse köpeklerimizi üstlerine süreceğiz” diye konuştu.

TMMOB direnenlerin yanında

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ise Artvin’in üstünün altından daha değerli olduğuna değinirken, “Bu ülkenin okumuş çocukları, mühendisleri, mimarları ve şehir plancıları sadece Artvin’de değil, Bakırtepe’de, Fatsa’da, Kazdağları’nda, Bergama’da bilimin ve tekniğin yol göstericiliğiyle 60 yıllık birikimimizle raporlar hazırladık. Filli meşru mücadele yerinde yöre halkının yaptığı mücadelenin dimdik yanında duracağız. Hazırladığımız raporları Meclistekiler de bilmek zorundadır” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/artvinin-ustu-altindan-daha-degerlidir_132597.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!