Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Aşkabat'ın Altyapı İşleri NATA Holding'e Emanet

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ın trafik sorununa çözüm olacak altyapı çalışmalarını Türk şirketlerinden NATA Holding üstlendi.

yapi.com.tr / AA
Aşkabat'ın Altyapı İşleri NATA Holding'e Emanet

Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından kabul edilen NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Kandemir, kentin trafik sorunun çözülmesi, güzelleştirilmesi ve altyapı çalışmaları projesiyle ilgili bilgi verdi. Cüneyt Kandemir, bir Türk şirketi olarak altyapı projelerini üstlenmekten memnun olduklarını ve Türkmenistan'da uzun vadeli bulunmak istediklerini kaydetti. Toplam 995 milyon 940 bin dolarlık projeyi imzalayan Berdimuhamedov, projenin yapımında başkentteki tüm kurumların görüşlerinin alınmasını istedi.

Proje kapsamında Aşkabat'ta trafik yoğunluğunun yaşandığı kavşaklarda 18 adet köprülü kavşak, 54 adet yaya alt ve üst geçidi yapılacak. Bunun yanı sıra 59 kilometrelik yol, 180 kilometrelik yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu boru hattı ve 60 kilometrelik galeri inşa edilecek. Aralık 2016'da tamamlanması öngörülen  projenin 2.000 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. NATA Holding, daha önce de Türkmenistan'ın 5 eyaletini birbirine bağlayan yollar üzerinde 180 köprüyü inşa etmişti. Özellikle altyapı projelerini üstlenen şirket, Kuzey-Güney demiryolu projesinde de elektrifikasyon ve sinyalizasyon çalışmalarının yanı sıra istasyon binalarını inşa etmişti.

Türk şirketlerinin en çok iş aldıkları ülke konumunda olan Türkmenistan'da Türk müteahhitler havalimanı, liman, spor kompleksleri, fabrikalar, konut, elektrik santralleri, hastane gibi yüzlerce projeyi hayata geçirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/askabatin-altyapi-isleri-nata-holdinge-emanet_113859.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!