Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türk Müteahhitlerin, Türkmenistan'da Yılın 10 Ayında Üstlendikleri İşlerin Bedeli 4,1 Milyar Dolar

Türk müteahhitlerin, Türkmenistan'da bu yılın Ocak-Ekim döneminde üstlendikleri işlerin bedeli 4 milyar 121 milyon dolar oldu.

yapi.com.tr / AA
Türk Müteahhitlerin, Türkmenistan'da Yılın 10 Ayında Üstlendikleri İşlerin Bedeli 4,1 Milyar Dolar

Ülkenin yeniden imarında söz sahibi olan Türk müteahhitler, yeni işler almaya devam ediyor. Türk şirketlerin yılın 10 ayında aldıkları işlerin bedeli 4 milyar 121 milyon doları buldu.

Türk firmaları, Türkmenistan'da konut, okul, kreş, yol, petrol ve doğalgaz platformları, tekstil fabrikaları, köprü, enerji nakil hatları, boru hattı, demiryolları, hastane, otel ve dinlenme tesisleri gibi birçok projenin yapımına devam ediyor.

Son olarak Polimeks İnşaat 228 milyon dolara Hazar Denizi kıyısındaki Avaza turizm bölgesinde Orta Asya'nın en büyük kongre merkezinin yapımını üstlendi. Kongre merkezinin yaklaşık 36 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Toplam 130 bin metrekare alanda 37 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olacak Avaza Kongre Merkezi için yaklaşık 197 milyon 500 bin dolar yatırım yapılacak. Kongre merkezinde, her türlü toplantı ve etkinliğe hizmet verebilecek birbirinden farklı büyüklükte toplantı salonları olacak. Binanın içinde 2 bin kişilik konferans salonu, 500 kişilik ve 300 kişilik banket salonları ile 300 kişilik medya toplantı salonu yer alacak.

Çalık Holding'e bağlı Çalık Enerji Şirketi ise 477 milyon dolara başkent Aşkabat'ın enerji hatlarının yenilenmesi işini yapacak.

Türk müteahhitlerin üstlendiği 48 proje arasında birinci sırada, Polimeks İnşaat'ın 1,4 milyar dolara mal olması planlanan ''Olimpiyat Köyü''nün ikinci aşamasının yapımı geliyor.

Engin Group Şirketi, Daşoğuz eyaletinde 43 milyon dolara pamuk işleme ve stoklama fabrikası, 112 milyon dolara Lebap ve Daşoğuz eyaletlerinde pamuk çekirdeği işleme fabrikaları inşa ederken, İlk İnşaat Şirketi ise 150 milyon dolara Hazar Denizi'nde iki petrol platformu kuracak.

Norsel Şirketi de ülkenin Daşoğuz, Türkmenabat ve Seydi kentlerinde 3 ayrı tekstil fabrikasını yaklaşık 110 milyon dolara inşa edecek.

Türk şirketlerinin, Türkmenistan'da aldıkları işlerin bedelinin, yıl sonuna kadar 5 milyar doları bulması öngörülüyor.

Geçen sene yaşanan küresel krize rağmen Türk şirketleri, Türkmenistan'da 63 projeyi 3 milyar 270 milyon dolara üstlenirken, 2010'da alınan işlerin bedeli 4,5 milyar doları bulmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-muteahhitlerin-turkmenistanda-yilin-10-ayinda-ustlendikleri-islerin-bedeli-4-1-milyar-dolar_102744.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!