Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Atık Havuzu Dereye Karışan Maden, Kirletmeye Devam Ediyor

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, demir madeninin Ayvalık’a zarar verdiğini belirterek, “Ayvalık güzellikleriyle anılan bir yer. Çevre kirliliğiyle anılsın istemiyoruz.” dedi.

yapi.com.tr
Atık Havuzu Dereye Karışan Maden, Kirletmeye Devam Ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Balıkesir’in Ayvalık ilçesi ve çevresinin su kaynağı olan Madra Barajı’na sadece 2,75 kilometre mesafedeki Karaayıt Köyü’nde faaliyet yürüten demir madeninin atık havuzu ve pasaların dereye akmasıyla ilgili 270 bin lira para cezası kesti.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre; Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin cezanın ardından kirliliğin hâlâ dereye akmaya devam ettiğine dikkat çekerek “Yaşam alanının, evlerin dibinde. İnsanlar o madenle birlikte yaşıyor. Biz buranın kapatılmasını istiyoruz.” diye isyan etti.

Bölge sakinlerinin kapatılması için uzun zamandır mücadele ettiği madenin atık havuzu ve pasaları geçtiğimiz günlerde yoğun yağışla beraber dereye aktı. Kirliliğin Madra Barajı’na karıştığı belirtildi. Gerekli tedbirleri almadığı belirlenen işletmeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 270 bin lira idari para cezası uygulandığı ve firma hakkında çevreyi kirletmekten dolayı suç duyurusunda bulunulduğu duyuruldu.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin madenin köye sadece 50 metre uzaklıkta olduğunu belirterek “Yıllardır burada bir sıkıntı var. 2019 yılında genişleme alanı yapmak istediler. Köylülerle buna izin vermedik. Şu an var olan işletmeyle ilgili geçmişte haklar alınmış. Pasa dedikleri bir alan var. Bu alan dere yatağının dibinde. Dağ haline gelmiş. Dibinde bir metrelik duvar var. Yağmur ve rüzgârla o duvarı aşmış. Duvardan dereye doğru akıyor. O pasalar demir elde edebilmek için kimyasal kullanarak ortaya çıkmış bir atık. Şu an bu atık akmaya devam ediyor. Kül gibi bir toprak. Hâlâ akıyor.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.  

http://www.yapi.com.tr/haberler/atik-havuzu-dereye-karisan-maden-kirletmeye-devam-ediyor_184013.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!