Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi MMO Binası, Millet Kütüphanesi Yapılacak

Zonguldak’ta TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nın (MMO) kullandığı 114 yıllık binaya el konulması ve binanın boşaltılarak millet kütüphanesine çevrilmesi gündemde.

yapi.com.tr
Tarihi MMO Binası, Millet Kütüphanesi Yapılacak

Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi, bir basın toplantısı düzenleyerek, şubenin kullandığı 114 yıllık binaya el konulmasına tepki gösterdi. Şubeden yapılan açıklamada, söz konusu binanın Enerji Bakanlığı talimatıyla hazineye devredileceği, ardından boşaltılacağı ve AKP iktidarının anlayışı doğrultusunda hizmet verecek bir duruma getirileceği belirtildi.

BirGün’de yer alan habere göre; binanın yaklaşık 60 yıldır MMO Zonguldak Şubesi olarak hizmet verdiğine dikkat çekilen açıklamada, buranın kent hafızasında yer tutmuş birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yaptığı vurgulandı.

Açıklamada, “Anlaşılan bu etkinlikler birilerinin hoşuna gitmemiş, bağımsız kimliği ve kamu çıkarlarından başka hiçbir güce yandaş olmayan özelliği ve muhalif kimliği nedeniyle odamız, Zonguldak’ta hedef tahtasına oturtulmuştur. Bu mekânın MMO adıyla özdeşleştiği, Zonguldak’ta yaşayanların bildiği bir gerçektir.” dendi.

Zonguldak’ta kütüphane yapılacak yerin MMO binası olmadığına vurgu yapılan açıklamada, “Eğer bir kent kütüphanesine ihtiyaç varsa TMMOB olarak bu çalışmaya her türlü katkıyı koyarız. Ama odamıza yapılmak istenen operasyona seyirci kalmayacağız.” ifadeleri kullanıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-mmo-binasi-millet-kutuphanesi-yapilacak_187345.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!