Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kütüphane Olacak Rami Kışlası Açılmak için Gün Sayıyor

Restorasyonu tamamlandığında Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olacak 250 yıllık geçmişe sahip Rami Kışlası'nın önümüzdeki aylarda açılması bekleniyor.

yapi.com.tr
Kütüphane Olacak Rami Kışlası Açılmak için Gün Sayıyor

Eyüpsultan'daki tarihi Rami Kışlası'nda restorasyon çalışmaları hızla sürüyor. 1960'lı yıllarda ordunun terk ettiği ve uzun müddet bakımsız kalan yapının Rami Kışlası Caddesi'ne bakan kısmında kaba inşaatın bittiği görülüyor. İnşaat alanından toplanan molozlar iş makineleri tarafından kamyonlara yüklenerek dışarı taşınıyor.

İHA’da yer alan habere göre; Sultan III. Mustafa devrinde yapılan tarihi Rami Kışlası, restorasyonu tamamlandığında 220 bin metrekarelik kullanım sahasıyla Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak. 'Rami Kitap ve Kültür Vadisi' adını taşıyacak mekanın ilk safhada 7 milyon kitaba ev sahipliği yapması planlanıyor. Rami Kitap ve Kültür Vadisi'nde “çocuk”, “sanat” gibi tematik kütüphaneler de yer alacak.

250 senelik geçmişi var
Müze, kütüphane, restoranlar, alışveriş mekanları ve 200 dönümlük peyzaj düzenlemesini içeren restorasyon çalışmaları tamamlandığında, 990 toptancı dükkanı, banka ve restoranlardan oluşan 120 ticari mekana ev sahipliği yapmış olacak. Ayrıca ziyaretçiler için 541 araçlık kapalı, 634 araçlık açık, 65 tır alanı olmak üzere toplam bin 240 araçlık otopark da yer alacak.

250 senelik geçmişi olan Rami Topçu Kışlası'nın arşivlerdeki adı 'Rami Çiftliği Kışlası'. Yapı, II. Mahmud döneminde 1826-1828 tarihleri arasında yenilendi. 1960'lı yıllarda ordunun terk ettiği kışla uzun zaman bakımsız kaldı. 80'li yıllarda ise İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kutuphane-olacak-rami-kislasi-acilmak-icin-gun-sayiyor_183949.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!