Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Avcılar'da 'Kimyasal Atık' Korkusu

Avcılar'da dere ıslah çalışması yapılan alana bir kamyondan gece yarısı dökülen "kum" benzeri madde mahallede paniğe neden oldu.

yapı.com.tr
Avcılar'da 'Kimyasal Atık' Korkusu

DHA'nın haberine göre, mahalle sakinleri koku, geniz yanması şikayetiyle durumu belediyeye bildirdi. Belediye ekipleri sabah saatlerinde gelerek incelemelerde bulundu. Belediye ekipleri çevrede önlem aldıktan sonra durumu İl Çevre Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı'na ile İZAYDAŞ'a haber verdi.

"Konuyu tam bilemiyoruz"

Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Güven, "Dün gece yarısı kum, silisyum diye adlandırabileceğimiz kendi içerisinde oksidasyon oluşturan bir madde. Bu bir atık olabilir, kimyasal çalışmanın sonunda curuf diye adlandırdığımız madde olabilir. Konuyu tam bilemiyoruz. İl Çevre Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı'na ile İZAYDAŞ'ı aradık bilgilendirdik. Şu an bekliyoruz" dedi. Bir belediye görevlisi de "İl Çevre Müdürlüğü'nden gelecek arkadaşların vereceği kararın ardından işlem yapılacak" diye konuştu.

"Kimyasal madde olduğunu sabah uyanınca anladık"

Mahalle sakinlerinden Duran Ilgaz, gece yarısı damper sesi ile uyandıklarını belirterek, "Dere çalışması nedeniyle kum döküldüğünü zannediyorduk. Kimyasal madde olduğunu sabah uyanınca anladık. Gelen bir yetkili, güneşin etkisiyle yandığını, buharının da insan gözüyle görülmediği çocukların da etkilenme riskinin bulunduğunu belirtti. Bir cocuğun cildinde yanma olmuş" diye konuştu

Ilgaz, "Damper sesine uyandım. Ellerinde fenerler vardı, buraya döktüler. Aracın plakası yoktu. Kum, çakıl zannettik ancak güneş doğduğunda yanmaya başladı, koku yayıldı" diye konuştu.

"Vücudu kıpkırmızı olmuştu"

Çocuğunun bu maddenin içine girdiğin belirten bir kadın ise, "Çocuğum yarıya kadar girmiş. Bağırdığını duydum. Hemen banyoya soktum vücudu kıpkırmızı olmuştu" şeklinde konuştu.

"Sonuçlar normal"

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) bağlı ekipler olay yerine geldi. Uzmanlar koruma giysileri ve maskelerle madde üzerinde incelemelerde bulundu. Dozimetrelerle radyasyon oranının ölçen yetkililer, "Cihazlarla ölçüm yaptık. Hernangi zararlı kimyasal ve radyoaktif madde olup olmadığına baktık. Korkulacak bir durum yok. Sonuçlar normal" diye konuştu. Uzmanlar ölçümün ardından olay yerinden ayrıldılar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/avcilarda-kimyasal-atik-korkusu_113776.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!