Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kirli Su ve Atıklar Gölde Yarımada Oluşturdu!

Mogan Gölü’ne dökülen kirli su ve atıklar gölü doldurarak yarımada oluşturdu. Çevreciler, “Göz göre göre gelen bu ölüme hangi vicdan duyarsız kalıyor” diyerek tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Kirli Su ve Atıklar Gölde Yarımada Oluşturdu!

Hürriyet Gazetesi'nden Mert Gökhan Koç'un haberine göre, Gerder Mahallesi’ndeki ‘Andezit taş ocaklarından’ Sukesen Deresi kanalıyla dökülen atıklar yüzünden Mogan Gölü’nde çevre felaketi yaşanıyor. Atatürk Sahil Parkı içinden geçerek göle dökülen kirli su ve atıklar nedeniyle Mogan Gölü’nde ‘atık yarımadası’ oluştu. Çamurlu ve pis suların göle çıkış noktasında oluşan 500 metrekare büyüklüğündeki atık yarımadası, ot ve çimden oluşan toprakla doldu.

Devamını düşünmek istemiyorum

Gölbaşı Koruma, Geliştirme ve Turizm Dernek Başkanı İsa Ömercan, bunun çevre katliamı olduğunu belirterek, “Defalarca açıklamalarda bulunup kirliliği ve olabilecek tehlikeye dikkat çekmiştik. Ancak hiçbir şey yapamadılar. 1-2 yılda göl bu kadar göz göre göre doluyorsa bunun devamını düşünmek bile istemiyorum. Sukesen Deresi’nden halen kirli sular akmaktadır. Göz göre göle gelen bu ölüme hangi vicdan duyarsız kalıyor anlamıyorum” dedi.

Yetkimiz yok katkıya hazırız

Mogan Gölü konusunda yetki sıkıntısı çektiklerini, bu yüzden gölün kirlenmesini üzülerek izlemek zorunda kaldıklarından yakınan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, “Gölbaşı Belediyesi olarak biz her türlü katkıya hazırız” çağrısında bulundu. odabaşı, kirlilikle ilgili ise şunları söyledi:

Haliç örneği

“14 kilometrelik bir alanı kapsayan 5.5 kilometre uzunluğundaki Mogan Gölü’nün en büyük sorunu ne yazık ki kirlilik. Gölde, 200’ün üzerindeki kuş çeşidinin yanı sıra balık türleri de ne yazık ki bu kirlilikten etkileniyor. Mogan’ın kapsamlı bir şekilde temizlenmesi bizim yetkimizin de bütçemizin çok üzerinde bir durum. Ama Mogan’ın temizlenerek, İstanbul’daki Haliç gibi olması için artık tüm resmi kurumlar bir araya gelmeli. Haliç’i temizleyen firma Gölbaşı’nda ama Mogan ne yazıkki hâlâ kirli. Mogan Gölü, Haliç gibi temizlenmeli ve biran önce eski günlerine kavuşmalıdır. Göllerimize herkes sahip çıkmalıdır.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/kirli-su-ve-atiklar-golde-yarimada-olusturdu_113744.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!