Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Günde 15 Bin Ton Atık İstanbul’u Aydınlatacak!

Kemerburgaz’a kurulacak Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi 1.5 milyon İstanbul nüfusunun enerji ihtiyacını karşılayacak.

yapi.com.tr
Günde 15 Bin Ton Atık İstanbul’u Aydınlatacak!

Star'ın haberine göre, İstanbul’a dünyada ilk 10’a girecek çöp yakma tesisi kuruluyor. Bu yıl içinde ihalesi yapılacak Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi faaliyete geçtiğinde, günde 15 bin ton çöp üreten 1.5 milyon İstanbul nüfusunun elektrik ihtiyacı karşılanacak. Kemerburgaz’a kurulacak tesisin mimarisi, Mete Arat ait. Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisinin kapasitesi 3.000 ton/gün olacak. Bu projeyle, atık bertarafının yanı sıra, tesiste 70 MWh kapasitede elektrik enerjisi üretilecek.

Teknolojiler yarışacak

ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) raporları alınan ve  ihale aşamasına gelen Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi projesi için Alman, Japon Amerikan, Avusturya gibi gelişmiş ülkelerden dev firmaların teknolojileri yarışacak. Türkiye’de bir ilk olacak proje ile hem atık azaltımı hem de yenilebilir enerji hedefleri açısından, AB uyum sürecinde önemli bir adım atılmış olacağına dikkat çeken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dünyada çöpten enerji üreten şehirler arasında ilk 10’a girecek bir tesis inşa edileceğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gunde-15-bin-ton-atik-istanbulu-aydinlatacak_111349.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!