Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"AVM Sektöründe Hala Gidilecek Uzun Bir Yol Var"

Türkiye'de Avrupa ile kıyaslandığında AVM sektöründe hala gidilecek uzun bir yol olduğunu vurgulayan Multi Turkey Yönetim Kurulu Üyesi ve AYD Başkanı Hulusi Belgü, Avrupa'da her 100 kişiye 250-270 metrekare arası AVM düşerken Türkiye'de bu oranın 130 metrekare civarında olduğuna dikkat çekti.

yapi.com.tr / AA
"AVM Sektöründe Hala Gidilecek Uzun Bir Yol Var"

Multi Turkey'in ana sponsor olarak destek verdiği Perakende Günleri'nin açılışında konuşan Hulusi Belgü, Türkiye genelinde 337 alışveriş merkezi bulunduğunu, buna 2014-2015 yıllarını kapsayan dönem için planlanmış ya da inşaat aşamasındaki 95 projenin daha ekleneceğini bildirdi. Türkiye'de Avrupa ile kıyaslandığında AVM sektöründe hala gidilecek uzun bir yol olduğunu vurgulayan Belgü, "Sektörümüz durmuyor, ilerliyor. Ülkemizdeki AVM sayısının 2016 yılında 400'ü bulacağını öngörüyoruz. Bugün Avrupa'da her 100 kişiye 250-270 metrekare arası AVM düşüyor. Türkiye'de ise bu oran 130 metrekare civarında" bilgisini verdi.

Doğru bir AVM yatırımının olmazsa olmaz 3 şartı bulunduğuna dikkati çeken Belgü, bunları proje, mağaza karması ve iyi bir yönetim şeklinde sıraladı. Belgü, alışveriş merkezinin sunduğu güven unsurunun da önemli olduğunu belirtti. Doğru yatırım için sektör verilerinin bilgiye dönüşmesinin ve doğru okunmasının da her zamankinden daha önemli ve öncelikli olduğuna işaret eden Belgü, şöyle devam etti:

"Ekonomide oluşan istikrara paralel olarak yatırımcı güveni de artıyor ve sektörümüz yeni yatırım çekiyor. Gelir seviyesinin de artmasıyla birlikte yatırımcı artık hem İstanbul'da hem de başka şehirlerde yatırım yapmaya yöneliyor. Sonuçta AVM'ler yatırım potansiyeli olan bölgelerde açılıyor ve sonrasında bulunduğu bölgeye değer katıyor".

Belgü, birbirini tekrar eden alışveriş merkezleri yerine sektöre yeni konseptler kazandıran yatırımlar gerektiğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/avm-sektorunde-hala-gidilecek-uzun-bir-yol-var_126613.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!