Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘AVM Sayısı 2015’te 355’e Ulaşacak’

Türkiye genelinde toplam aktif AVM sayısının 338 olduğunu söyleyen Hulusi Belgü, “2015 yılı için bu sayının yaklaşık 355’e yükseleceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu

yapi.com.tr
‘AVM Sayısı 2015’te 355’e Ulaşacak’

Perakente'den Eylem Türk'ün haberine göre, Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, Türkiye genelinde toplam aktif AVM sayısının 338 olduğunu söyleyerek, “2015 için bu sayının ortalama 355’e yükseleceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Bu yıl toplam kiralanabilir alan büyüklüğünün 9.8 milyon metrekareye ulaştığını kaydeden Belgü, “Cirosal olarak büyümeye baktığımızda da yıl sonu tahminlerinin 75 milyar TL olarak görüyoruz. Bu rakam geçtiğimiz yıl 60 milyar TL olarak gerçekleşmişti” diye konuştu.

‘Cirolar artacak’

Belgü, şu bilgileri verdi: “2015 yılında perakende sektöründe cirolarda artışın devam edeceği görüşündeyiz. Sektör her geçen gün daha büyüyor. Yatırım tarafından baktığımızda ise, yabancı yatırımcı ilgisi devam etmekle birlikte bu ilginin iş geliştirmeden daha çok halen açık alışveriş merkezlerinin satın almasına dönük olacağı inancındayız. 2015 ve sonrasında alışveriş merkezlerinde yeniden yapılanma mimari güncellemeleri de görmeye başlayacağız. 7-8 yılı aşkın projelerde güncel ihtiyaçlara dönük revizyonlar da başladı.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/avm-sayisi-2015te-355e-ulasacak_127214.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!